heroine is nu officieel een medicijn

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Dec 25, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  [​IMG]
  [​IMG][​IMG]
  Heroïne is nu officieel een medicijn
  [​IMG]Gepubliceerd op vrijdag 22 december 2006[​IMG]

  Heroïne is vanaf vrijdag officieel geaccepteerd als medicijn in Nederland. Dat is goed nieuws, volgens drugsvoorlichter Eric Fromberg: "Het wordt gezien als een duivelse stof. Maar dat is het absoluut niet."


  Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) keurde vrijdag een geneesmiddel goed, dat heroïne bevat. Alleen langdurig verslaafden die niet met andere therapieën geholpen kunnen worden, komen in aanmerking voor de therapie.

  Combinatie

  Uit onderzoek bleek dat de gecontroleerde behandeling met heroïne in combinatie met methadon van chronisch, therapieresistente heroïneverslaafden effectiever is dan behandeling met methadon alleen. Door de toevoeging van heroïne kunnen deze patiënten in een betere gezondheidstoestand geraken en kan hun sociaal functioneren verbeteren.
  Het middel mag bovendien alleen voorgeschreven worden in speciaal door het ministerie van Volksgezondheid goedgekeurde klinieken. Dat heeft professor Jan van Ree vrijdag bekentgemaakt. Van Ree is voorzitter van de commissie CCBH die de heroïne-experimenten in Nederland begeleidt.

  Waanzin

  "Blablabla, nou geweldig hoor", reageert Eric Fromberg, die jarenlang bij het drugsvoorlichtingsinstituut Trimbos werkte en zelf ervaring heeft met het gebruik van heroïne. "Dit doet niets af aan de waanzin die bestaat om deze drug. Het wordt gezien als een duivelse stof. Maar dat is het absoluut niet. In Engeland wordt het al jaren gebruikt door artsen."
  Toch ziet hij het bericht als goed nieuws voor gebruikers. "Het is weliswaar onder allerlei voorwaarden en er wordt maar mondjesmaat toestemming verleend, toch is het vaak beter dan methadon."

  Misverstanden

  Volgens hem bestaan er nog veel misverstanden over heroïne. Zoals over de verslavende werking, die al na één keer gebruiken, zou toeslaan. "Dat is echt totale onzin. Dat hoor je alleen van mensen die er totaal geen verstand van hebben. Je zult geen enkele wetenschapper vinden die dat beweert. Ik heb zelf heroïne geprobeerd en ik vond er niks aan. Je voelt niets meer. Voor sommige mensen is dat prettig omdat ze vol pijn zitten. Maar als je lekker in je vel zit, is het niet leuk om volledig verdoofd te zijn."

  Links:

  Medicinale heroïneverstrekking vanuit gebruikersoogpunt
  Al in 1997 werd er in Nederland al geëxperimenteerd met medicinale heroïne

  bron http://www.planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=790028/sc=f7770b
   
  Last edited by a moderator: Sep 10, 2017
 2. Smeerpijp

  Smeerpijp Titanium Member

  Reputation Points:
  34
  Messages:
  103
  Joined:
  Jul 25, 2005
  from The Netherlands
  Re: heroine is nu medicijn

  Even richting dokter voor een receptje en dan richting apotheek dan maar.

  Voor na de gourmet?
   
 3. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,281
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  Re: heroine is nu medicijn

  HEROÏNE IS EEN MEDICIJN

  UTRECHT - Heroïne is formeel een medicijn in Nederland.

  Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft een heroïne bevattend geneesmiddel goedgekeurd voor de behandeling van slecht functionerende patiketen met een langdurige heroïneverslaving die niet met andere therapieën geholpen kunnen worden.

  Het middel mag alleen voorgeschreven worden in speciaal door het ministerie van Volksgezondheid goedgekeurde klinieken. Dat heeft professor Jan van Ree vrijdag bekend gemaakt. Van Ree is voorzitter van de commissie CCBH die de heroïne-experimenten in Nederland begeleidt.

  Source: Het Parool (NL)
  Pubdate: 22 december 2006