Honderd Kilo Amfetamine Bij Internationale Drugsactie

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Dec 11, 2006.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,281
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  HONDERD KILO AMFETAMINE BIJ INTERNATIONALE DRUGSACTIE

  TILBURG/BRUSSEL - Opsporingsdiensten van Nederland, Belgik, Luxemburg en Frankrijk hebben dit weekeinde tijdens een internationale drugsactie honderd kilo amfetamine in beslag genomen. Volgens een politiewoordvoerder zijn zestien mensen in verzekering gesteld, waarvan drie in Nederland. De actie leverde ook vijftien kilo softdrugs op.

  De actie, van zaterdag 09.00 uur tot zondag 09.00 uur, had betrekking op de grensgebieden van de Benelux-landen en Frankrijk. De controles werden uitgevoerd op zowel snelwegen als provinciale wegen, in treinen en rondom drugspanden. In Nederland was de actie met name op de A16 een succes. Van zestien personen werd een kleine hoeveelheid softdrugs in beslag genomen. Twee Fransen hadden 140 gram heroone, 6 gram cocaone en
  8 gram wiet bij zich. Zij zijn in verzekering gesteld.

  Source: De Telegraaf (NL)
  Pubdate: 10 december 2006
   
 2. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  In het nieuws in BELGIE
  [SIZE=-1]Bijna 100 kilo amfetamines in beslag genomen door Wegpolitie Brabant awww.stadsomroep.com_tri.gif [SIZE=-2] (11/12/2006)

  Gisteren, 9 december 2006, hebben de politie- en douanediensten van België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk een internationale actie gehouden tegen drughandel en drugtoerisme.

  250 personen waren in het bezit van drugs, 13 van hen zijn onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Een man die bijna 100 kilo amfetamines in zijn wagen vervoerde is opgepakt door Wegpolitie Brabant. De drugs en het voertuig zijn in beslag genomen.

  Controles

  De controles in België vonden plaats in de grensstreken boven Antwerpen en Tongeren, aan de Franse grens en in de regio’s Verviers, Ieper, Aarlen en Luik.
  De Federale Politie heeft volgende diensten ingezet: de Wegpolitie, de Spoorwegpolitie (op internationale treinen), de Dienst Hondensteun, de Dienst Luchtsteun en de Algemene Reserve. De Lokale Politie heeft de gewestwegen en de drugspanden voor haar rekening genomen. De coördinatie van de actie was in handen van de centrale dienst drugs van de Federale Politie.

  Voorlopige resultaten

  In totaal zijn in België 1311 voertuigen en 1242 personen gecontroleerd. Meer dan 250 personen hadden drugs in hun bezit en 4 andere reden onder invloed van drugs. 13 personen zijn onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

  Er werd bija 100 kilogram amfetamines in beslag genomen en 15,11 kilogram cannabis, naast tal van andere drugs en ondermeer 18 verboden wapens.

  De meest opvallende vangst gebeurde op de E19 Antwerpen-Brussel, in de richting van Brussel ter hoogte van Peutie. Een persoon met bijna 100 kilo amfetamines is er opgepakt door de Wegpolitie van Brabant. De drugs en het voertuig zijn in beslag genomen en er is een onderzoek geopend.

  In Antwerpen is dankzij de controles meer dan 7 kilo cannabis ontdekt. Eén persoon die aan de controles probeerde te ontsnappen is opgepakt dankzij de inzet van de helikopter van de Federale Politie.


  Drugpanden

  De overlast die vroeger werd veroorzaakt door het drugstoerisme heeft zich nu gedeeltelijk verplaatst naar de buurten rond drugspanden in verschillende Belgische steden. Noord-Fransen komen er drugs kopen en veroorzaken daardoor problemen in de omgeving rond die panden. Begin 2005 hebben de politiediensten van de Benelux en van Frankrijk besloten de strijd tegen het drugstoerisme en de drugsrunners anders aan te pakken. Niet enkel meer de drugstoeristen op treinen of langs snelwegparkings worden aangepakt; ook de verkooppunten waar de drugs aan de man worden gebracht, zijn het doelwit van de Etoile-acties.

  bron http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=19546
  http://streamyou.be/atv/nieuws_2006_12_11/amfetamines.wmv
   
  Last edited by a moderator: Sep 10, 2017