Internationale drugsactie boekt resultaten

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Jun 11, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Regio - De opsporingsdiensten van Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk hebben in de avond- en nacht van 10 op 11 juni een gezamenlijke internationale actie gehouden tegen drugshandel en drugstoerisme. Tijdens de Etoile-actie van de afgelopen nacht werden in België o.a. 7,5 kg softdrugs, 172 gr. Cocaïne, 1 kilo heroïne, 1 kilo versnijdingmiddel en 20 slag en steekwapens inbeslag genomen. Mogelijk afgeschrikt door de massieve controles in België werden bij de naar Frankrijk, België en Luxemburg terugkerende drugstoeristen maar minimale hoeveelheden drugs aangetroffen.’

  Dankzij het nieuwe Benelux-verdrag over politie-samenwerking kunnen politieagenten uit de Benelux sinds januari 2005 in de drie landen verdachten achtervolgen en controleren. Bij de actie van vorige nacht zijn controles uitgevoerd langs autosnelwegen en gewestwegen, in treinen en in drugspanden.

  De samenwerking tussen de deelnemende landen is bijzonder goed verlopen. Er zijn onmiddellijke resultaten geboekt en de actie heeft informatie opgeleverd die zeer waardevol is voor de verdere strijd tegen drugs. Aan de actie in Nederland hebben 80 medewerkers van de regiokorpsen in Zuid-Nederland, Rotterdam-Rijnmond, het Korps Landelijke Politiediensten, de Douane en de Koninklijke Marechaussee deelgenomen.

  In België zijn ongeveer 260 medewerkers van de Federale- en Lokale Politie en van de Douane ingezet. Luxemburg en Frankrijk waren vertegenwoordigd met ongeveer 50 opsporingsambtenaren. In België is gecontroleerd in de grensstreken boven Gent, Antwerpen, Turnhout, en in de regio Luik. De Federale Politie heeft de Wegpolitie en de Spoorwegpolitie ingezet langs de autosnelwegen en op 10 treinen.

  In Nederland waren de acties gericht op zowel het inkomend als uitgaande verkeer en vond plaats op de verkeersassen naar en van het zuiden. Inkomend gebeurde dit onder andere in en rond Maastricht en Rotterdam. De politie observeerde de deelnemers personen en voertuigen waarvan het vermoeden bestond dat ze Nederland in reisden om harddrugs of grotere hoeveelheden softdrugs te kopen.

  Bij controles van de hogesnelheidstrein Thalys werd gebruik gemaakt van drugshonden. Bovendien controleerden Nederlandse en Franse douanemedewerkers het vliegverkeer vanaf secundaire vliegvelden in Nederland naar met name secundaire vliegvelden in Frankrijk.

  bron blik nieuws
   
 2. mrPartypictures

  mrPartypictures Gold Member

  Reputation Points:
  87
  Messages:
  225
  Joined:
  Dec 3, 2005
  from The Netherlands
  Duizenden toeristen gecontroleerd op drugsbezit

  (Novum) - Duizenden toeristen zijn zaterdagnacht tijdens een grootscheepse actie gecontroleerd op drugsbezit. Op de Nederlandse snelwegen zijn daarbij ongeveer 575 gram softdrugs, 26 joints en tien spacecakes in beslag genomen. Dat meldt de politie zondag.

  Nederlandse opsporingsdiensten werkten voor de actie samen met collega's uit België, Luxemburg en Frankrijk, waar ook werd gecontroleerd. In Tilburg, Roosendaal en Terneuzen werd in tientallen Belgische en Franse voertuigen drugs aangetroffen. Zeven Belgen zijn aangehouden en verhoord.

  De politie noemt het 'opvallend' dat bij de Franse toeristen alleen kleine hoeveelheden softdrugs werden aangetroffen. "De drugstoerist weet dat er regelmatig wordt gecontroleerd", verklaart politiewoordvoerder André van Hul. Vermoedelijk heeft die wetenschap terugkerende drugstoeristen afgeschrikt.

  In België werden in totaal zo'n 2400 voertuigen en ruim 2800 personen gecontroleerd op drugsbezit. Behalve 7,5 kilogram softdrugs werden daarbij 172 gram cocaïne, een kilogram heroïne en twintig steekwapens aangetroffen en in beslag genomen.


  [Copyright 2006, Novum]
   
 3. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Internationale drugsactie: 41 aanhoudingen in België

  Naast drugs ook verboden wapens als knuppels in beslag genomen.Bij een internationale actie tegen drugshandel en -toerisme zijn zaterdagavond in België 41 verdachten opgepakt. Vijf personen blijven aangehouden. Tijdens de 'Etoile'-actie werden in ons land onder meer 1 kg heroïne, 7,38 kg cannabis, 172 gr cocaïne en 1 kg mengpoeder in beslaggenomen. Dat maakte de federale politie zondag bekend.

  Internationale actie
  De internationale actie van de opsporingsdiensten had plaats in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. In België waren 360 agenten van de politie en douane op het terrein. Inspecteurs van de federale politie werden opnieuw ingezet in Nederlandse Joint Hit Teams, vliegende drugsbrigades.

  Wagens en treinen
  In totaal 2.393 voertuigen en 2.866 personen werden gecontroleerd langs autosnelwegen, gewestwegen, op treinen, bussen en in drugspanden. "De samenwerking tussen alle deelnemende landen verliep bijzonder goed. Er zijn onmiddellijke resultaten geboekt en de actie heeft informatie opgeleverd die zeer waardevol is voor de strijd tegen drugs in de toekomst", aldus de federale politie.

  Verboden wapens
  In België werd gecontroleerd in de grensstreken boven Gent, Antwerpen, Turnhout en regio Luik en op 10 treinen. In totaal werden 7,38 kg cannabis, 172 gr cocaïne, 1005 gr heroïne, 1000 gram mengpoeder, 19 xtc-tabletten, 30 cannabisplanten, 670 gr hallucinogene paddestoelen, 12 stukjes spacecake en 20 verboden wapens (messen, knuppels, matrakken) in beslag genomen.

  Kinderen
  In Antwerpen betrapte de politie bij een inval in een drugspand een dealer en vier Franse kopers met kinderen. Zij zijn niet aangehouden. In Gent liep een drugsverslaafde die zijn voorwaarden niet naleefde tegen de lamp. In Turnhout leverde een huiszoeking een plantage van 9 cannabisplanten op.  bron ombudsman
   
 4. Myzrael

  Myzrael Silver Member

  Reputation Points:
  24
  Messages:
  61
  Joined:
  Jun 1, 2006
  19 xtc-tabletten? Dat was alles? Ik vind dat toch erg vreemd......iemand enig idee hoe dat kan? Is het misschien niet vermeld in een hoop gevallen?