Internetcafi Chatzone In Oss Door Burgemeester Wegens Drugs Gesloten

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Mar 23, 2006.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,295
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  INTERNETCAFI CHATZONE IN OSS DOOR BURGEMEESTER WEGENS DRUGS GESLOTEN
  Oss - Internetcafi The Chatzone aan de Roodborststraat in Oss is voor onbepaalde tijd gesloten. Daartoe heeft burgemeester H. Klitsie besloten omdat het cafi de Opiumwet had overtreden.
  De politie heeft vrijdag 13 maart bij een inval softdrugs in The Chatzone aangetroffen. In totaal vond ze 139 gram wiet en 75 gram hasjies, en 34 kant-en-klaar gedraaide joints. Bovendien merkten de agenten dat de softdrugs ook aan klanten werden verstrekt. Volgens de Opiumwet is het verboden softdrugs te verkopen, af te leveren en te verstrekken. Bij de inval werden zes personen uit Oss aangehouden, onder wie de 33-jarige uitbater.
  De gemeente maakt nu bekend dat ook de exploitatievergunning van exploitant N. Kursunlu is ingetrokken. Deze wilde gistermiddag geen commentaar geven. Het sluitingsbevel is aangeplakt.
  "Gedurende de sluiting mag het internetcafi niet voor het publiek geopend zijn en mogen zich daarin geen klanten bevinden", aldus de toelichting.
  Dat de politie tot de inval overging, had onder meer te maken met het gerucht dat vanuit het internetcafi in drugs werd gehandeld. The Chatzone in de Vogelwijk leek, naast The Jungle in de Kromstraat, de tweede coffee-shop van Oss te worden.
  Bij de inval anderhalve week geleden waren ook de belastingdienst en een medewerker van het Nationaal Meetinstituut Kansspelen aanwezig, om te kijken of op de computers in het cafi illegaal gegokt werd. Tevens is een speurhond ingezet.

  Source: Brabants Dagblad