Italiaanse priester in bezit gevonden van drugs

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Sep 12, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  ROME (RKnieuws.net) - De Italiaanse politie heeft een 43-jarige priester opgepakt die in het bezit was van een pakket dat een pond cocaïne en marihuana van uitstekende kwaliteit bevatte. Dat heeft het Italiaanse persagentschap ANSA gemeld.

  De priester beweerde dat hij de inhoud van het pakket niet kende en dat hij het had gekregen van iemand die hij geestelijk begeleidde. Hij weigerde de naam van de betrokkene bekend te maken en beriep zich op het biechtgeheim. (tb) grapig artiekel


  bron http://www.rorate.com/rorate/scripts/nws_art.php?id=28960
   
 2. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  italie is het witte poeder nauwelijks aan te slepen

  burengerucht italië / In Italië is het witte poeder nauwelijks aan te slepen

  door Pauline Valkenet
  De Afdeling Wetenschappelijke Onderzoeken van de Italiaanse politie is serieus te werk gegaan. Honderd bankbiljetten van twintig euro zijn onder de loep genomen en wat blijkt? Op 97 briefjes zitten sporen van cocaïne. Op acht bankbiljetten is zelfs bijna een gram van het witte poeder gevonden. Kennelijk worden de biljetten opgerold en gebruikt om mee te snuiven, al schijnt cocaïne ook over een substantie te beschikken die het goed doet kleven aan eurobiljetten. Een politiewoordvoerder zei eergisteren: „Dit onderzoek heeft geen wetenschappelijke waarde. Maar we tonen wel aan dat het gebruik van cocaïne buitengewoon wijdverbreid is.”
  De politiewoordvoerder is niet de eerste die beweert dat de Italianen stevig aan de coke zijn. Al een paar jaar zeggen hulpverleners dat er op steeds grotere schaal wordt gesnoven en gerookt.
  Begin deze maand begon de minister van binnenlandse zaken er ook over. Hij kreeg in Napels te horen dat de politie in Campanië – de regio waar Napels de hoofdstad van is – vorig jaar een kleine ton cocaïne in beslag heeft genomen. In heel Italië is ruim vier ton geconfisqueerd.
  „Dat duidt op een gigantisch gebruik”, zei de minister bezorgd. „In ons land is er een beangstigend grote vraag naar cocaïne.”
  Dat er in het rijke noorden – en dan vooral in modehoofdstad Milaan – flink wordt gebruikt, is geen geheim. Eén op de tien Milanezen zou wel eens coke hebben gesnoven.
  Donatella Versace, zus van de vermoorde modekoning Gianni Versace, heeft openlijk toegegeven coke-verslaafd te zijn geweest. En Lapo Elkann, kleinzoon van Fiat-keizer Gianni Agnelli, is anderhalf jaar geleden in het ziekenhuis opgenomen nadat hij in het gezelschap van twee mannelijke prostituees een overdosis nam.
  Maar ook in de rest van het land en in andere lagen van de bevolking is het witte poeder nauwelijks aan te slepen. De directeur van een centrum voor drugsverslaafden: „Vrachtwagenchauffeurs die wakker moeten blijven, bouwvakkers die lange dagen willen maken, amateurvoetballers die op zondag genoeg pit willen hebben voor de wedstrijd... cocaïne is de doping van het dagelijkse leven.” En om de prijs hoeft niemand het te laten: drie, vier tientjes zijn voldoende.
  Hulpverlener Don Gino Rigoldi: „Cocaïne wordt door de jeugd niet meer beschouwd als een gevaarlijke drug, maar als iets hips. Het is mode, net zoals het mode is om je onderbroek boven je broek uit te laten steken.”
  Italië zou inmiddels op de Europese ranglijst van cocaïneconsumptie op de derde plaats staan, achter Groot-Brittannië en Spanje.
  Deze ranglijst wordt ondersteund door vergelijkbaar ’sporenonderzoek’ zoals gedaan door de Italiaanse politie. Wat blijkt: op 94 procent van de bankbiljetten die in Spanje circuleren, zitten sporen van cocaïne. e Britten maken het helemaal bont met een percentage van 99,9.


  bron http://www.trouw.nl/hetnieuws/europ..._is_het_witte_poeder_nauwelijks_aan_te_slepen