Justitie rolt een enorn XTC-lab op.

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Ruud, Feb 2, 2007.

 1. Ruud

  Ruud Gold Member

  Reputation Points:
  400
  Messages:
  536
  Joined:
  Aug 25, 2005
  35 y/o from The Netherlands
  Donderdag 1 februari 2007 - HAARLEM – De fiscale opsporingsdienst FIOD/ECD heeft aan de Nijverheidsweg in Haarlem een enorm xtc-laboratorium ontdekt.
  Het lijkt de grootste productielocatie die ooit in Nederland is aangetroffen, zegt een woordvoerster van het landelijk parket. Bij de inval werden vier verdachten aangehouden. Twee van hen bevonden zich in de loods waar het laboratorium werd gevonden.

  Het parket verwacht dat de ontmanteling zeker nog tot vandaag voortduurt. De omgeving is afgezet wegens explosiegevaar.

  Volgens het OM is de omgeving aan een ramp ontkomen. Er bevindt zich een enorme hoeveelheid chemicaliën in de loods. Een speciaal ontmantelingsteam moet de zaak opruimen.

  Binnen zijn twee machines gevonden, die meer dan 100.000 pillen per uur kunnen produceren. Justitie gaat ervan uit dat in de fabriek al 6 tot 8 miljoen pillen zijn gemaakt.

  https://www.drugs-forum.com/forum/attachment.php?attachmentid=1708&stc=1&d=1170421704

  Bron: BN De Stem.
   

  Attached Files:

  Last edited: Feb 2, 2007
 2. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,281
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  XTC-LABORATORIUM ONTDEKT IN HAARLEM

  HAARLEM - De fiscale opsporingsdienst FIOD/ECD heeft aan de Nijverheidsweg in Haarlem een enorm xtc-laboratorium ontdekt.

  Zoals het er nu naar uitziet, gaat het om de grootste productielocatie die ooit in Nederland is aangetroffen, zei een woordvoerster van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

  Bij de inval van dinsdagavond werden vier verdachten aangehouden. Twee van hen bevonden zich in de loods waar het laboratorium werd gevonden.
  Het gaat om drie mannen van 26, 28 en 42 jaar uit Haarlem en een 54-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats. Zij worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Haarlem.

  Het landelijk parket verwacht dat de ontmanteling zeker nog tot donderdag gaat duren. De omgeving is uit veiligheidsoverwegingen afgezet. Bij de ontmanteling van een productielijn van synthetische drugs bestaat namelijk explosiegevaar.

  Volgens een woordvoerder ter plaatse heeft de xtc-fabriek voor een behoorlijk gevaarlijke situatie in de omgeving gezorgd. Die is een ramp bespaard gebleven, zegt hij. De loods is gevestigd op industrieterrein De Waarderpolder.

  Ontmantelingsteam Het OM zegt dat zich enorm veel chemicalikn in de loods bevinden. Daarom is een speciaal landelijk ontmantelingsteam ingeschakeld om de xtc-fabriek veilig op te ruimen.

  Volgens de woordvoerster van justitie lijkt het er sterk op dat het laboratorium in Haarlem net zo groot of nog groter is dan het laboratorium dat in november 2005 in Nederweert-Eind werd ontdekt. Dat werd toen bestempeld als het grootste ooit ontdekt in Nederland en waarschijnlijk ook in Europa.

  Binnen zijn naast 1 miljoen tabletten verpakt in dozen, twee machines gevonden, die samen meer dan 200.000 pillen per uur kunnen produceren.
  Justitie gaat, gezien de reststoffen die zijn gevonden, ervan uit dat in de fabriek al 6 tot 8 miljoen pillen zijn gemaakt.

  De FIOD-ECD begon vorige week met het onderzoek naar de levering van de grondstoffen. Dit onderzoek leidde dinsdag naar de loods in Haarlem.

  Bron: parool 31-1-2007
   
 3. Smeerpijp

  Smeerpijp Titanium Member

  Reputation Points:
  34
  Messages:
  103
  Joined:
  Jul 25, 2005
  from The Netherlands
  Lekkere inspecteur zonder handschoentjes aan bewijs rommelen. En na het kijken lekker de vingertjes aflikken. Whahaha.