katten turn on ook voor mensen

Discussion in 'Kruiden & cactus' started by mopsie, Feb 22, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Katten turn-on ook voor mensen?
  21-02-2006


  Dat het kruidige plantje Kucing Galak een mysterieuze sensuele aantrekkingskracht op katten heeft, is al langer bekend. Maar dat het een soortgelijke uitwerking op mensen zou kunnen hebben is iets nieuws. Nabij Kangar, de hoofdstad van het kleinste Maleisische deelstaatje Perlis, vindt momenteel onderzoek plaats naar deze vermeende feature van de plant.

  Dit onderzoek moet uitwijzen of de plant veilig is voor mensen om te consumeren. Wanneer dit het geval blijkt te zijn zou de plant, die vrijwel overal goed groeit, een welkom alternatief kunnen vormen voor Tongkat Ali (een traditioneel kruidenmedicijn dat gebruikt wordt om de mannelijke seksdrive te verhogen) en ginseng. De Maleisische onderzoekers zijn daarnaast vooral nieuwsgierig naar het gekreun en gesteun dat katten laten horen na het ruiken of eten van de plant, vaak vlak voor de paring.

  De Maleisische overheid ziet een commerciƫle toekomst in de cultivatie van Kucing Galak wel zitten. Zij steunt het onderzoek met een toelage van 2 miljoen Maleisische Ringgit, omgerekend ongeveer 530,000 dollar. En met de schenking van een grondgebied ter grote van 40 hectare voor de verbouwing van het kruid.

  In het engels is Kucing Galak beter bekend als Copperleaf, Indian acalypha of Indian-nettle, in het Latijns als Acalypha indica. De wolfsmelkfamilie van de plant (Euphorbiaceae) is dezelfde als waar de rubberboom, wonderboom (de bron van wonderolie) en de kerstster toe behoren.

  Bronnen: Asianewsnet.net en Bernama.com
   
 2. FrankenChrist

  FrankenChrist Iridium Member

  Reputation Points:
  567
  Messages:
  1,207
  Joined:
  Aug 20, 2004
  from belgium
  Zou dat dan kattenkruid zijn?
   
 3. xawego

  xawego Gold Member

  Reputation Points:
  106
  Messages:
  553
  Joined:
  Sep 4, 2004
  Ik heb hier een zakje met kattekruid liggen voor m'n kat...beestje draaid nu op dit moment door en probeert van alles om dat zakje kattekruid bij mij weg te jatten :)
  Ik heb dit een hele tijd terug gekocht bij de dierenwinkel om met dit hulpmiddel 2 van m'n 4 katten weer vriendjes te laten worden. Het gaat om een moederpoes die niets van haar jonkie wil weten. Het is (10 maanden later) niet gelukt om ze met kattekruid weer vriendjes te laten worden...wel gaan m'n katten er vreselijk maf van doen....ze vinden het in ieder geval erg lekker.

  Ik zal effe overnemen wat er op de verpakking staat:

  Uffda organic blend catnip is made of specially grown and harvested Nepeta Cataria (catnip). Hand selected at the peak op freshness then blended into Uffda, "the worlds most powerful catnip".
  Flavor up a couple of toys with Uffda before work and you know kitty, kitty is headed for a laid back day.

  Directions:
  Remember that a little goes a long way. The most efficient way to apply, is to deposit a small amount into a bag, toss in your cats favorite toy and shake up until Uffda is all over the toy. Give toy to cat, sit back and watch.