Kratom review

Discussion in 'Kruiden & cactus' started by Smarthead, Sep 17, 2004.

 1. Smarthead

  Smarthead Gold Member

  Reputation Points:
  540
  Messages:
  163
  Joined:
  Sep 17, 2004
  from The Netherlands
  In de soft secrets van deze maand kwam ik het volgende review tegen over Kratom:


  Kratom voor het volk.


  'Nieuwe' ecodrug helpt bij verslaving


  Al proberen overheden overal ter wereld geestverruiming met wortel en tak uit te roeien, steeds weer blijkt dat er tegen elk nieuw verbod een kruid gewassen is. Natuurlijk bestonden die planten en het geebruik ervan meestal al lang voordat er verboden uitgevaardigd werden. Zo is het gebruik van Kratom al zo oud dat niet vast te stellen is wanneer het begon. Sinds kort is kratom ook in Nederland vertkrijgbaar. Soft Secrets kauwde het bittere kruid voor u.


  Kratom is een van de Thaise namen (Latijn: Mitragyna speciosa Korthals) voor een boom die o.a. voorkomt in het tropisch regenwoud van zuidelijk en centraal Thailand. De gebruikers zijn veelal arme boeren en arbeiders die het verse bladkauwen om hun zware bestaan te verlichten. De effecten lijken op die van opium, mogelijk inclusief de verslavende werking. In Thailand is het gebruikvan de plant al sinds 1943 streng verboden, hoewel het verbod nauwelijks effectief was gezien het grote verspreidingsgebied van de boom. Tegenwoordig is kratom er in dezelfde als heroïne en cocaïne ingedeeld, en bezit ervan kan zelfs de doodstraf opleveren. Omdat de plant eldersvrijwel nog onbekend is, is hier nog geen wetgeving voor het middel.


  Onderzoek heeft niet eenduidig de verslavende werking van kratom kunnen aantonen, hoewel er rapporten bestaan waarin zware gebruikers diverse onthoudingsverschijnselen noemen. Lage doseringen zorgen voor een stimulerend effect, bij hoge doseringen treed een verdovend effect op.. Binnen vijf to tien minuten na het innemen treden de eerste effecten op, die enkele uren aanhouden. Hetgevoel dat kratom opwektword omschreven als 'gelukkig, sterk en actief, met een sterke drang om aan het werk te gaan'. Om die reden worden Thaise kratomgebruikersals betere echtgenoten beschouwd dan cannabisgebruikers, die de neiging hebben lui te worden. Er zijn meer dan 25 verschillende alkaloïden geïsoleerd uit kratom, maar mitragyne is het meest voorkomende en waarschijnlijk meest actieve. De stof is chemisch sterk verwant aan yohimbealkaloiden en ibogaïne, en heeft enige overeenkomsten met tryptanmines in paddo's en LSD. De concentratie werkzame stof schijnt naar gelang het seizoen sterk uiteen te lopen. Opvallend is dat de planten die buiten de habitat worden gekweekt niet of nauwelijks werkzame stoffen bevatten. Belangwekkend is dat kratom ook nut kan hebben bij het afkicken van opiaten. In 1999 zei Pennapa Sapcharoen, de directeur van het Nationaal instituut voor traditionele thaisegeneeswijzen,dat Kratom zowel bij opiaatverslaafden als bij de behandeling van depresies kan worden gebruikt, maar onderstreepte dat meer onderzoek nodig was. Onderzoekers kunnen overigens bij de Chulalongkorn Universiteit terecht voor geisoleerde mitragynine.


  Uit berichten in o.a. The Entheogen review en de website van erodi blijkt dat er inmiddels ook in het westen flink geëxperimenteerd word met (gedroogde)Kratom. Deze berichten maken duidelijk dat de dosering van groot belang is.Probleem hierbij is het grote verschil in concentratie van het werkzame bestanddeel. Kauwen is niet echt een aanrader gezien de extreem bittere smaak van het droge blad, datzelfde geld voor thee, maar dan kan je honing toevoegen en snel doorslikken. Waar de een zich heerlijk voet na het brouwen van 30 gram gedroogd blad, word de ander na slechts 5 gram al hondsberoerd. Bij de Kratom van de Sjamaan bracht 2 gram zo'n 10 minuten stevig doorkauwen (speeksel doorslikken) naast braakneigingen een duidelijk helder euphorisch en kalmerend effect teweeg. Smooth! Ook kan Kratom gerookt worden, maar de effecten blijken over het algemeen te subtiel om deze methode aan te raden Moeten we nu vrezen dat het westen aan de vooravond van een Kratom epidemie staat? Het lijkt hoogst onwaarschijnlijk, al was het maar vanwege de bittere smaak en de bewerkelijke consumptie. Alleen voor psychonauten met pioniersgeest dus. In Nederland is Kratom o.a. verkrijgbaar bij/viaDe Sjamaanwww.sjamaan.net


  Ik heb na aanleiding van dit bericht eens wat kratom bij de sjamaan besteld en geprobeerd. Ik had het al een paar keer eerder geprobeerd van andere webshops, maar zonder veel resultaat. Na het roken van één joint, 50% kratom en 50% tabak zijn we met z'n drieën compleet leip geworden van het narcotische effect. Jezus, wat is dat spul ontspannend. We lagen in superchill modus in de bank de lamzak uit te hangen en dat was best grappig en tof. Ik heb geen verslavende eigenschappen waargenomen na het eenmalig gebruik. Heeft er nog iemand ervaring met dit spul?
   
 2. sunrise

  sunrise Newbie

  Reputation Points:
  0
  Messages:
  14
  Joined:
  Mar 13, 2005
  Ja, ik heb ook ervaring met kratom. Ik heb een lekker jointje gedraaid, kratom met een klein beetje tabak. Ik vond het effect wel lekker. Ik werd er niet super lam van. Een ontspannen gevoel maar niet lui, heerlijk opgewekt en een tikkeltje space in het koppie. Leuk kruidje!
   
 3. Smarthead

  Smarthead Gold Member

  Reputation Points:
  540
  Messages:
  163
  Joined:
  Sep 17, 2004
  from The Netherlands
  Kratom, de plant
  Kratom is de algemeen gangbare naam voor de plant Mitragyna speciosa Korthals, een boom die oorspronkelijk voorkomt in Zuidoost-Azië (Thailand, noordelijk Maleisisch schiereiland en Borneo). Het wordt het meest gekweekt in zuidelijke delen van Thailand en slechts zelden in het noorden.

  De Mitragyna soort, behorend tot de klasse van Rubiaceae, komt voor in de (sub-)tropische regio's van Azië en Afrika. Aziatische Mitragyna's groeien vooral in het regenwoud, terwijl Afrikaanse soorten (die soms worden ondergebracht in een eigen klasse, Hallea) in moerassig gebied voorkomen. Sommige exemplaren reiken tot bijna 30 meter. De soort heeft zijn naam te danken aan de plantkundige Korthals: de stampers van eerste Mitragyna's die hij bestudeerde hadden de vorm van een bisschopsmijter. De bloemen van deze planten groeien in een bolvorm met elk zo'n 120 bloemetjes. In de gebieden waar zij van nature voorkomen, worden Mitragyna-soorten voor medicinale doeleinden, maar ook vanwege voor hun fijne hout gebruikt. De laatste tijd is de ondersoort Mitragyna speciosa steeds populairder geworden als recreatieve drug.

  Mitragyna speciosa kan ongeveer 15 meter hoog worden met een wijdte van meer dan 4,5 meter. De stam is recht met zijtakken, de bloemen zijn geel. De bladeren verkleuren niet en zijn ovaal van vorm en glimmend, donkergroen van kleur. Kratom is groenblijvend. De plant laat voortdurend bladeren vallen, maar er is wel een soort seizoensgebonden bladverlies die samenhangt met een verandering in de omstandigheden. In het droge seizoen verliest de plant meer bladeren en in het natte seizoen is de groei van nieuwe bladeren sterker. Wanneer de plant buiten een tropisch klimaat wordt gekweekt, verliest hij zijn bladeren bij lage temperaturen (4° C).

  Kratom groeit bij voorkeur op een beschermde plek in natte, humusrijke aarde. De plant heeft veel voeding nodig en is gevoelig voor droogte en vorst. Voortplanting gebeurt door middel van verse zaden of stekjes. De succeskans is klein, omdat het bladvaatweefsel vaak wordt aangetast door een bepaalde schimmel.
  Er is weinig bekend over het kweken van kratom. Zaden en stekjes zijn moeilijk te vinden. Kratomstekjes zijn bovendien nogal lastig om te kweken, hoewel de plant zelf, als deze eenmaal wortel heeft geschoten, redelijk stug is. Om deze reden experimenteren sommigen met het klonen van de plant. De twee grootste problemen met stekjes lijken te zijn dat ze of worden aangetast door een schimmel, of dat ze simpelweg nooit wortelen. Enkele suggesties om deze problemen te verminderen:

  - Het stekje bewaren in een laag water met een luchtpompje om het zuurstofniveau te verhogen;
  - Een klein beetje schimmelbestrijdingsmiddel aan het water toevoegen om schimmelvorming tegen te gaan;
  - Het water elke dag verschonen om schimmel geen kans te geven.

  Volgens sommigen is de volgende methode succesvol: gebruik houtwol om het stekje vochtig te houden en er toch nog frisse lucht langs kan stromen, ververs het water elke dag en voeg voeding toe zodra de wortels beginnen te groeien.
  Er wordt gezegd dat de bladeren van de M. Speciosa het sterkst zijn in de late herfst, net voordat ze vallen. Planten die in een koud klimaat worden gekweekt zouden minder sterk zijn. Planten in een subtropisch klimaat zijn minder sterk in de late winter en in het voorjaar, en sterker in de late zomer, de herfst en begin winter. De meeste planten die in een kas worden gekweekt zijn ook minder sterk.
   
 4. Smarthead

  Smarthead Gold Member

  Reputation Points:
  540
  Messages:
  163
  Joined:
  Sep 17, 2004
  from The Netherlands
  Kratom is een entheogene plant met veel verschillende gebruiksmogelijkheden. De laatste tijd is het recreatieve gebruik van kratom vanwege de narcotische werking wereldwijd steeds populairder geworden. Traditioneel werd kratom echter alleen gebruikt in Thailand en in sommige delen van Maleisië. Naast kratom (of krathom) is het ook bekend onder de namen ithang, kakuam, en in het zuiden, thom. In Maleisië wordt het ketum of biak genoemd. Het traditionele gebruik gaat zover terug, dat het begin ervan niet kan worden vastgesteld.
  Hoe werkt kratom
  Laten we eerst kort kijken hoe kratom werkt. Kratom bevat een aantal actieve stoffen, zogenaamde alkaloïden, waarvan mitragynine vermoedelijk de belangrijkste effecten veroorzaakt. Mitragynine is een opiaat-agonist, d.w.z. dat het een effect heeft op de opiaat-receptoren in je hersenen. Deze receptoren beïnvloeden je humeur en angst. Mitragynine bind zich aan deze receptoren en verbetert je humeur en geeft een euforisch gevoel, net als opiaten zoals heroïne en opium. Het grote verschil tussen kratom en opiaten is dat mitragynine vooral de zogenaamde delta-receptoren in de hersenen stimuleert, terwijl opiaten zich binden aan de mu-receptoren. In hogere doses stimuleert mitragynine steeds meer ook de mu-receptoren. Dit is waarschijnlijk de reden dat kratom in lage dosis een stimulerend effect heeft en in hogere dosis een narcotische werking, en dat het niet (sterk) verslavend is.

  Als je meer wilt weten over de farmacologie van kratom, kun je deze artikelen op de site van Erowid lezen.
  Medisch gebruik
  In de traditionele geneeskunde gebruikten de Thai kratom tegen diarree. Een klein aantal mensen gebruikt het om de lustgevoelens tijdens seks te versterken of te verlengen.

  Opiumvervanger
  In Azië wordt kratom vaak gebruikt als opiumvervanger, wanneer er geen opium voor handen is, of om een opiumverslaving onder controle te houden. Door de mitragynine zou de verslaafde langzaam afkicken van de opium. Binnen enkele dagen stopt de verslaafde het gebruik van de drug, terwijl de mitragynine, die zich bindt aan de delta-receptoren, de behoefte en de ontwenningsverschijnselen vermindert. Mitragynine zou misschien ook kunnen worden gebruikt door verslaafden die niet willen stoppen, maar die hun verslaving in de hand willen houden. In Nieuw-Zeeland is enige tijd geleden een kratomexperiment gedaan met methadonverslaafden. Gedurende zes weken moesten de verslaafden kratom roken op het moment dat zij last hadden van ontwenningsverschijnselen. De afkickers maakten melding van een sterke visualisaties in de vorm van levendige dromen tijdens hun slaap.
  In 1999 zei Pennapa Sapcharoen, directeur van het National Institute of Thai Traditional Medicine in Bangkok, dat kratom zou kunnen worden voorgeschreven aan zowel opiumverslaafden, als mensen met een depressie, maar hij benadrukte ook dat verder onderzoek nodig is.

  Depressie en angst
  Volgens verschillende bronnen heeft mitragynine ook een effect op het humeur en angstgevoelens. Een aantal chemische stoffen in de hersenen bepalen je gesteldheid. De meest bekende daarvan is serotonine. De meeste antidepressiva beïnvloeden de aanmaak van deze stof, maar de effecten van serotonine zijn relatief zwak in vergelijking met die van andere neurotransmitters als dopamine en opiaten, die een zeer sterk effect hebben op hoe je je voelt. Dat de meeste chemische medicijnen het serotonineniveau beïnvloeden, komt omdat dit niet verslavend is. Er is echter bewijs dat doet vermoeden dat een gebrek aan opiaten een grotere invloed hebben op depressies en angsten dan een gebrek aan serotonine. Hier zou kratom een rol kunnen spelen. Het is algemeen bekend dat kratom een positief effect heeft op je humeur, maar er zijn nog geen studies gedaan naar het langdurig gebruik ervan.
  WAARSCHUWING: depressie en psychische angst zijn chronische ziekten en als hieraan lijdt, moet je een dokter raadplegen. Geef geen kratom aan kinderen!
  Attention Hyperactivity Deficit Disorder - Adult (ADHD bij volwassenen)
  Er zijn berichten dat kratom ook zou kunnen worden gebruikt om de symptomen van ADHD bij volwassenen te verhelpen, maar er is hier nog weinig over bekend. De stimulerende en euforische effecten zouden een goed middel tegen ADHD kunnen zijn. Nogmaals: geef geen kratom aan kinderen!

  Een kort artikel over mogelijk medicinaal gebruik van kratom kun je hier lezen.
  Traditioneel stimuleren middel

  Kratom, en meer speciaal mitragynine, staat bekend om zijn positieve effect op de geestesgesteldheid. Het stimuleert bovendien het lichaam, waardoor het actiever wordt.
  Traditioneel wordt kratom vooral gebruikt als een stimulerend middel door Thaise boeren en arbeiders voor wie de plant een manier is om het harde werk en het arme bestaan te doorstaan. Deze mensen gebruiken vaak dagelijks kratom. Een aantal onderzoeken vonden geen verslavingsproblemen bij dorpelingen die kratom gebruikten, andere wel. Zware gebruikers kauwen 3 tot 10 maal op een dag kratom. De meeste nieuwe gebruikers hebben maar een paar bladeren nodig om het gewenste effect te bereiken, terwijl anderen de dosis met de tijd verhogen tot 10 à 30 bladeren per dag en soms zelfs meer.
  Er wordt beweerd dat in sommige delen van het land ouders hun dochter liever uithuwelijken aan een man die kratom gebruikt, dan aan een marihuanagebruiker. Men gelooft dat kratomgebruikers harde werkers zijn, terwijl marihuanagebruikers lui zijn. Dit geloof wordt in stand gehouden door veel gebruikers die zeggen te zijn begonnen met kauwen in de wens efficiënter te kunnen werken en die beweren dat kratom hun meer zin geeft om te werken. De Thaise regering heeft kratomgebruik echter verboden en de plant dezelfde status gegeven als cocaïne en heroïne. Daarmee heeft kratom de twijfelachtige eer te zijn verboden in het land waar het vandaan komt en al eeuwen wordt gebruikt.

  Recreatief gebruik
  De laatste jaren is kratom steeds populairder geworden als drug, vanwege de narcotische effecten die een euforisch gevoel veroorzaken, vergelijkbaar met heroïne - maar natuurlijk minder sterk. Het is een goed alternatief voor echte verdovende middelen, want het bezit en gebruik is toegestaan in de meeste landen en het is niet sterk verslavend.
   
 5. Smarthead

  Smarthead Gold Member

  Reputation Points:
  540
  Messages:
  163
  Joined:
  Sep 17, 2004
  from The Netherlands
  Effecten

  Kratom heeft een sterk effect op je humeur en je energie. Het vermindert angsten, terwijl het gevoel wordt omgeschreven als gelukkig, sterk en actief, met een kalme geest en een sterke wil tot werken. Thaise arbeiders gebruiken het om de werkdag door te komen. De effecten zijn na 5 tot 10 minuten voelbaar en kunnen enkele uren duren.

  De meeste mensen noemen de effecten stimulerend en euforisch bij een lage dosis en kalmerend bij een hogere dosis. Dit kan waarschijnlijk verklaard worden doordat mitragynine bij kleine hoeveelheden de delta-opiaatreceptoren stimuleert, maar naar mate de dosis stijgt steeds meer de mu-opiaatreceptoren stimuleert. Dit zijn dezelfde receptoren die geprikkeld worden wanneer je op opium gebaseerde drugs gebruikt.

  Hoewel de belangrijkste alkaloïden in kratom verwant zijn aan psychedelische stoffen, lijkt kratom geen psychedelische effecten te hebben. De belangrijkste uitwerkingen zijn vergelijkbaar met die van opiaten: pijnstillend en hoestonderdrukkend, maar ook narcotisch en euforisch. Deze effecten zijn in sterkte ongeveer vergelijkbaar met codeïne.

  Sommige bronnen beweren dat kratom, net als andere opiaten, seksuele lust bij vrouwen opwekt en erectieproblemen bij mannen kan verminderen. Het positieve effect van mitragynine op het humeur en een vermindering van angstgevoelens zijn hier waarschijnlijk verantwoordelijk voor. Andere effecten van mitragynine zijn verminderde spierspanning, lokale verdoving en depressie van het centrale zenuwstel.

  Directe negatieve effecten kunnen zijn: droge mond, verhoogde urinatie, verminderde eetlust en verstopping. In tegenstelling tot opiaten veroorzaakt mitragynine meestal geen misselijkheid of braakneigingen. Intensief gebruik kan resulteren in een lichte vorm van slaapzucht.
   
 6. Smarthead

  Smarthead Gold Member

  Reputation Points:
  540
  Messages:
  163
  Joined:
  Sep 17, 2004
  from The Netherlands
  Het bereiden en gebruiken van kratom
  Soorten kratom

  Er zijn verschillende soorten kratom op de markt: bladeren, poeder en extract. Poeder en extract zijn sterker dan bladeren, hoewel de sterkte van elk product vooral afhangt van de kwaliteit en leeftijd van de plant waarvan het gemaakt is. Sommige websites verkopen een mengsel van bladeren, wat inhoudt dat er bladeren van verschillende kwaliteit zijn gebruikt. Deze bladeren zijn minder sterk, maar wel zeer geschikt om je eigen extract te maken. Er worden ook geselecteerde bladeren en poeder (meestal gemalen bladeren) van hoge kwaliteit verkocht. Deze zijn meestal duurder, maar je hebt er ook minder van nodig.

  Het is moeilijk te zeggen welke variant het beste is. Probeer een betrouwbare leverancier te vinden, die een goede kwaliteit kratom garandeert.
  Dosering

  Naast je eigen lichaamsgewicht en gevoeligheid, hangt de dosering ook erg af van de sterkte van de kratom. Normaal gesproken zou 5-10 gram gedroogde bladeren voldoende moeten zijn voor onervaren gebruikers. De dosering kan iets lager met kratompoeder, dat meestal sterker is dan gewone bladeren (3-5 gram). Ditzelfde geldt voor extract. Kratom is niet verslavend als het verantwoordelijk wordt gebruikt en niet vaker dan één à twee keer per maand. Meer ervaren gebruikers zullen na enige tijd de behoefte voelen om de dosering te verhogen.

  Consumptie

  Er zijn verschillende manieren om kratom in te nemen. Je kan de bladeren kauwen, roken of er thee van zetten. De laatste methode is waarschijnlijk de makkelijkste manier om kratom te gebruiken.

  In Thailand worden kratombladeren meestal vers gekauwd. Gedroogde bladeren kunnen ook gekauwd worden, maar aangezien ze nogal taai zijn, is het beter ze eerst te malen of te verpoederen. Je moet vrij lang en goed kauwen. Daarna drinken de meeste mensen warm water of thee.

  Roken is ook een mogelijkheid, maar het heeft geen voordelen ten opzichte van kauwen of thee maken, want de hoeveelheid bladeren die gerookt moet worden voor een normale dosis is nogal groot.

  Een smakelijkere manier is om thee te zetten: doe 5-10 gram gemalen bladeren in een kleine hoeveelheid (100-150 ml) heet water en laat enige tijd trekken (dit kan ook in combinatie met een (kruiden)thee). Voeg eventueel honing of suiker toe.

  Je kan ook een kleverig extract maken door verse of droge bladeren langdurig te koken. Dit extract kan je bewaren om later te gebruiken. Kleine stukjes van het extract (dat ook als zodanig wordt verkocht in verschillende winkels) kunnen worden gekauwd of worden opgelost in heet water (voeg eventueel gewone thee of suiker toe).

  Een andere manier is om je eigen vloeibaar extract te maken. Dit is een basisrecept, gevonden op het internet:

  1.) Neem 50 gram gedroogde, gemalen kratombladeren en doe ze in een pan. Voeg 1 liter water toe.
  2.) Laat 15-20 minuten rustig koken.
  3.) Giet de thee door een zeef, vang de vloeistof op in een schaal en bewaar deze. Knijp de bladeren uit om zoveel mogelijk vloeistof eruit te krijgen.
  4.) Doe de bladermassa terug in de pan en voeg nog eens 1 liter water toe. Herhaal stappen 2 en 3. Nadat de bladeren een tweede keer zijn gezeefd, kunnen ze worden weggegooid.
  5.) Doe alle opgevangen vloeistof terug in de pan en laat rustig inkoken tot ongeveer 100 ml.

  Deze bereidingswijze kan uiteraard ook gebruikt worden met grotere of kleinere hoeveelheden bladeren, door simpelweg de hoeveelheid water aan te passen. De kratomthee kan zonder problemen vijf dagen in de koelkast worden bewaard, daarna kan je het beter weggooien. Je kan de thee enkele maanden in de koelkast bewaren als je er ongeveer 10% alcohol aan toevoegt. Dit komt neer op één deel wodka (whisky, rum of een drank met een vergelijkbaar alcoholpercentage) op drie delen kratomthee.

  Over het algemeen is het onverstandig drugs in combinatie met andere dingen te gebruiken. Sommige combinaties worden echter als aangenaam en (vermoedelijk) veilig beschouwd door verschillende gebruikers. Kratom kan zonder problemen worden gemengd met gewone thee. Het wordt ook wel gecombineerd met een thee gemaakt van rode klaprozen (Papaver rhoeas), die zelf een zeer mild verdovend effect heeft, of met een rustgevende/euforiserende thee gemaakt van 'blauwe lotus' (Nymphaea caerulea). Kratom kan veilig gecombineerd worden met beperkt alcoholgebruik. Een aantal gebruikers zegt graag tabak of cannabis te roken wanneer ze onder de invloed zijn van kratom.
   
 7. Smarthead

  Smarthead Gold Member

  Reputation Points:
  540
  Messages:
  163
  Joined:
  Sep 17, 2004
  from The Netherlands
  Waarschuwingen
  Gezondheidsrisico's
  Hoewel een klein aantal mensen verslaafd zijn geraakt aan kratom (met name in Thailand), is kratom niet verslavend zolang het verantwoordelijk wordt gebruikt. Wanneer je het af en toe als recreatieve drug gebruikt, is de kans op verslaving zo goed als nul.
  Het is echter belangrijk om niet de gewoonte aan te nemen het elke dag te gebruiken. Wanneer je het langere tijd dagelijks gebruikt, kan kratom, net als andere middelen (alcohol, koffie, tabak, enz.) een gewoonte worden waar je moeilijk van afkomt. We raden het dagelijks gebruik van kratom af. Voor je begint met experimenteren, moet je jezelf een richtlijn opleggen. Als je moeite hebt om je aan die richtlijn te houden, stop dan direct met het gebruiken van kratom.

  De gezondheidsrisico's van kratomgebruik zijn klein, tenzij je dagelijks grote hoeveelheden gebruikt. Het is bekend dat verslaafden in Thailand last hadden van gewichtsverlies, huidverkleuring in het gezicht en fysieke ontwenningsverschijnselen bij abrupt stoppen, zoals spierpijn, huilen, loopneus en spierstuipen.

  Het is niet waarschijnlijk dat je gezondheidsproblemen zult hebben als je af en toe kratom gebruikt. Sommige gebruikers krijgen last van lichte misselijkheid, verhoogde urinatie en constipatie. Zoals bij elke drug of medicijn verschilt de reactie van persoon tot persoon. Sommige mensen zouden mogelijk een allergische reactie kunnen krijgen van kratom, ook wanneer zij het op een verantwoordelijke manier gebruiken.
  Richtlijnen
  Wij raden je aan niet te vaak kratom te gebruiken: niet meer dan eens per week en bij voorkeur niet vaker dan 1 à 2 keer per maand. Zo voorkom je gewenning en kan je meer van de plant genieten.

  Het combineren van drugs is meestal een slecht idee. Het gelijktijdig gebruik van kratom en yohimbine, cocaïne, amfetaminen en/of grote hoeveelheden cafeïne wordt afgeraden, vanwege het risico op overstimulatie en een verhoogde bloeddruk. Gebruik kratom niet met grote hoeveelheden alcohol, met benzodiazepines, opiaten, of andere middelen die het centrale zenuwstelsel onderdrukken. Deze combinaties zouden kunnen leiden tot te een te groot kalmerend effect en mogelijk zelfs ademhalingsproblemen.

  Het wordt eveneens afgeraden om kratom te combineren met MAO-remmers, zoals Peganum harmala (Syrische wijnruit), Banisteriopsis caapi, Passiebloem (Passiflora incarnata) en bepaalde antidepressiva. Er kunnen ernstige, zelfs dodelijke reacties optreden wanneer MAO-remmers worden gecombineerd met stoffen die monoamine alkaloïden bevatten. De combinatie MAO-remmers en kratom, dat monoamine alkaloïden bevat, is nog niet onderzocht.
  Andere risico's

  Bedien geen zware machines of voertuigen wanneer je onder de invloed bent van kratom. Ook al voel je je actief, de slaperigheid kan je overvallen. Gebruik je gezond verstand.

  Wanneer je zwanger bent, borstvoeding geeft of als je jonger bent dan 18 jaar, gebruik dan alleen middelen na overleg met een arts. Wij raden het gebruik van kratom door vrouwen die (mogelijk) zwanger zijn ten sterkste af.
  Gebruik je gezond verstand als kratom voor gezondheidsproblemen, zoals ADHD en depressie, gebruikt. Het gaat hier om ernstige aandoeningen. Je bent (waarschijnlijk) geen arts en we raden je aan een dokter te raadplegen alvorens je kratom voor dit doeleinde gaat gebruiken.
   
 8. Smarthead

  Smarthead Gold Member

  Reputation Points:
  540
  Messages:
  163
  Joined:
  Sep 17, 2004
  from The Netherlands
  Volgens bronnen op internet is kratom illegaal in de volgende landen:
  Thailand, Australië, Birma, Maleisië en Vietnam.
  Kratom heeft de twijfelachtige eer te zijn verboden in het land waar het vandaan komt. In Thailand werd het eerste verbod in 1943 ingesteld. Volgens deze wet is het planten van de boom verboden en moeten bestaande bomen worden omgezaagd. Deze wet was niet erg effectief, omdat het om een inheemse plant gaat. Tegenwoordig wordt kratom in Thailand in dezelfde groep geschaard als cocaïne en heroïne, met dezelfde straffen. Op het bezit van dertig gram kratomextract staat de doodstraf. Net als anti-drugswetten in andere landen is het enige gevolg geweest dat de prijzen op de zwarte markt flink zijn gestegen. Onlangs heeft ook Australië kratom verboden, hoewel het schijnt dat het kweken van de plant nog steeds is toegestaan.
   
 9. Free Spirit

  Free Spirit Newbie

  Reputation Points:
  341
  Messages:
  72
  Joined:
  Aug 30, 2006
  WOW, dank voor deze zéér informatieve bijdragen, Smarthead! :cool:

  SWIFS heeft geen petje, maar anders ging hij nu af! Hij gaat na deze uitgebreide studie binnenkort zelf ook eens proberen hoe het bevalt. Rapportage volgt uiteraard!
   
 10. prettig

  prettig Newbie

  Reputation Points:
  5
  Messages:
  6
  Joined:
  Nov 28, 2012
  from The Netherlands
  Nieuw hier (erg oud draadje zo te zien), maar veel ervaring met Kratom (gebruik het al jaren) en het verbaast me al jaren wat voor onzin er over dit blad/poeder verteld wordt en het enorme kwaliteitsverschil dat er wordt aangeboden. Heeft heel positieve effecten op mensen (ken mensen die er erg veel baat bij hebben).
  Ken persoonlijk mensen die ermee afgekickt zijn van Methadon, alcohol en GHB. Ook de andere hier beschreven effecten kloppen. Verslavend is het niet echt ……(alcohol is veel erger qua verslaving).
  Verder is het effect van Kratom redelijk persoonlijk, want bij de een super werkt kan bij de ander veel minder effect hebben. Bij mij werkt een witte sumatra z’n 6 uur en heeft een heerlijk oppeppend effect. Bij een kennis van mij werkt die z’n 3-4 uur en heeft een meer mellow effect. Dus Kratom is een kwestie van rustig paar goede soorten proberen en kijken wat het voor jouw doet.
  Er zijn de meeste gekke benamingen en soorten terwijl er eigenlijk maar een paar soorten bestaan (grofweg de witte en de rode, kleur van de ader) en dan nog de streek waar het vandaan komt. Lachen vind ik altijd Bali Kratom….. er staat nog niet een Kratom boom op Bali. Of wat dacht je van Maeng Da (scheldwoord in Thailand, betekend pooier), vandaar ook vaak de Thai pimp benaming. Is gewoon geen soort, wordt vaak door leveranciers gebruikt om aan te geven dat het een “betere” selectie is, maar wat dat is mag joost weten. Grofweg kun je 6-8 onderscheidende soorten vinden in de wereld.
  Werkende stof in Kratom is alkaline, hoe hoger dit gehalte hoe beter hij zal werken.
  Het mixen van soorten gaat ook prima, zodat je je eigen Kratom kunt maken die bij jou past (en dat werkt echt heel goed als je eenmaal de juiste mix hebt).
  Belangrijk is dat je goede Kratom vindt, zoals hierboven al een paar keer is aangegeven door anderen met aanbevelingen, en dat je rustig uitzoekt welke Kratom bij jouw past (is toch persoonlijk). Zelf koop ik inmiddels bij Kraatje (mensen met verstand van kratom en goede kwaliteit).
  Een afval product bij kratom productie is de z.g, stem en vein (bla d en de steel). Die worden verwijderd zodat het blad fijn vermalen kan worden. De stem en Vein wordt echter vaak als kratom verkocht (stuk grover) of door kratom gemend (grovere stukken in je poeder). Nu is dat leuk voor de verkoper (stem en vein is erg goedkoop) maar niet leuk voor de kopers…….je krijgt gewoon rommel.
  O ja en strafbaar is het nog maar in een paar landen en Thailand daar staat het al sinds 1979 niet meer op de lijst van heroïne maar op de lijst van cannabis (nog steeds zwaar bestraft, maar minder zwaar dan eerst), maar ja in Thailand mag je zowat niks op drugs gebied.
  Zelf gebruik ik uitsluitend poeders, heeft toch het beste effect vind ik (thee is een stuk minder, roken al helemaal niks en bladeren kauwen…..werkt maar smerig dat dat is ….).
  Zie dat veel mensen thee aanbleven, maar bijna alle ervaren Kratom gebruikers gaan voor poeders . Enige waar je bij poeders goed mee moet opletten is de dosering (5-7 gram in 4-6 uur). Doe je dat niet dan wordt je dus misselijk (lees je vaak over). Komt gewoon doordat men te ongeduldig is of teveel in eens heeft genomen.
  Eigenlijk jammer dat zo weinig mensen bekend zijn met Kratom in Nederland (is in veel landen wel anders).
   
  Last edited by a moderator: Apr 30, 2017