Limburgse bende verhandelt drugs en explosieven

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Oct 5, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  De Federale Gerechtelijke Politie Hasselt heeft op dinsdag 3 oktober 2006 een criminele organisatie opgerold die zich inliet met handel in springstoffen, wapens en drugs. De bende pleegde ook huisdiefstallen in een brouwerij.
  Vijf personen zijn opgepakt maar niet onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Eén van de verdachten is onder andere betrapt op het bezit van een halve kg explosieven (C4).

  Huiszoekingen

  De Federale Gerechtelijke Politie Hasselt heeft op 3 oktober acht huiszoekingen uitgevoerd in Hasselt, Zonhoven, Meeuwen en Houthalen. De vijf arrestanten, vier mannen en één vrouw, zijn afkomstig uit deze vier gemeenten. Bij die huiszoekingen zijn drugs (270 gr speed), materiaal om te dealen en 30.000 euro baar geld gevonden.

  Aanleiding

  Het onderzoek is gestart met verdenkingen tegen een werknemer van een brouwerij die de explosieven in zijn bezit had. De speurders ontdekten dat de bende huisdiefstallen pleegde in de brouwerij en de speurders vonden aanwijzingen voor drughandel.

  De vijf arrestanten zijn voor de onderzoeksrechter gebracht. Ze hebben bekend en zijn niet onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Verder onderzoek moet nu uitwijzen vanwaar de explosieven komen en wat de bende ermee van plan was.
  bron http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=18754