Maffia kweekt wiet in nationale parken VS

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Aug 31, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  De Mexicaanse drugsmaffia kweekt marihuana in nationale parken van de Verenigde Staten. De natuurparken worden zo centra van productie en smokkel van drugs, zei de Amerikaanse chef antinarcotica John Walters woensdag na gesprekken met politiefunctionarissen uit Californië.

  Walters stelde dat gebieden in nationale parken zijn overgenomen door drugsmaffioso. Het gaat daarbij voor 80 procent van de oogst om Mexicaanse drugskartels. Hij noemde als voorbeeld het nationale park Secuoya in Californië wat door de productie van verboden verdovende middelen „een miljoenenindustrie” is geworden.

  Californië is goed voor de helft voor de drugs uit natuurparken in de VS. Vorig jaar namen de autoriteiten in Californië 1,1 miljoen ton marihuana in beslag in openbare natuurparken en parken. De totale waarde van de aangetroffen drugs was er 4,5 miljard dollar. De drugscriminelen zoeken echter ook elders in de VS de natuur op, vooral op Hawaï, in Kentucky, Oregon, Tennessee, het noordwestelijke Washington en in West-Virginia.
  31/08/06 07u29

  bron http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_252190.html?wt.bron=hlnRPArtikels