Mediwietkwekerij Te Koop

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Dec 24, 2005.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,290
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  MEDIWIETKWEKERIJ TE KOOP
  NAALDWIJK - Het bord met de tekst 'Te Koop' laat weinig te raden over.
  De grootste legale kweker van zogeheten mediwiet, SIMM uit Naaldwijk, heeft zijn activiteiten definitief gestaakt.
  SIMM (Stichting Institute of Medical Marijuana) was tot voor kort een van de twee legale kwekers van hennep in Nederland. Op 16 maart zegde de overheid echter het contract op, nadat SIMM-eigenaar James Burton in de media zware kritiek had geuit op de overheid.
  SIMM leverde zijn legale hennep aan het Bureau voor Medicinale Cannabis, dat namens de rijksoverheid de mediwiet opkoopt en distribueert. De proef met legale mediwiet begon in september 2003 en verliep sindsdien uiterst moeizaam. De meeste patiknten bleven hun wiet gewoon kopen bij de koffieshops, waar de prijs een stuk lager lag. Minister Hoogervorst
  (volksgezondheid) liet een jaar geleden weten dat de mediwiet het ministerie in 2004 maar liefst 400.000 euro verlies had gekost.
  Burton uitte vervolgens in de media kritiek op de staatsverkoop van mediwiet. Volgens hem deugde de kwaliteit niet en was de prijs veel te hoog. Vlak daarop liet het ministerie weten dat het contract met SIMM werd opgezegd. Dit tot woede van Burton, die een kort geding tegen de Staat aanspande. Volgens hem werd de prijs kunstmatig hoog gehouden. "Ik lever de wiet voor drie euro per gram, de Staat verkoopt het voor negen euro.''
  Op 16 maart werd de licentie afgenomen en vanaf dat moment waren de activiteiten van Burton van de ene op de andere dag illegaal. Het heeft er uiteindelijk toe geleid dat Burton zijn kas in Naaldwijk te koop heeft gezet.
  Het definitieve vertrek van James Burton uit Westland valt toevallig samen met de discussie die de afgelopen dagen is ontstaan tussen Rotterdam en Westland. De Rotterdamse PvdA-lijsttrekker Van Heemst opperde het plan om in Westlandse kassen legale wiet te laten kweken. De Westlandse burgemeester heeft het voorstel al gekwalificeerd als 'belachelijk'.
   
 2. Equality

  Equality

  Reputation Points:
  182
  Messages:
  132
  Joined:
  Nov 23, 2005
  39 y/o
  Pfff dat belachelijke gedoe rond wiet word steeds erger, het is lachwekkend.
   
 3. ukipuki87

  ukipuki87 Newbie

  Reputation Points:
  10
  Messages:
  6
  Joined:
  Mar 3, 2006
  31 y/o
  Ja ok, wel belachelijk, maar geef een wat meer spec's over die kwekerij van je... wat krijg je er voor, en wat betaal je er voor?