nieuw soort psyhedelicum ontdekt

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Nov 2, 2005.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  <TABLE cellPadding=5 width="100%"><T>
  <T>
  <TR>
  <TD style="VERTICAL-ALIGN: bottom; TEXT-ALIGN: left">
  <H3>Nieuw soort psychedelicum ontdekt</H3></TD>
  <TD style="TEXT-ALIGN: right" rowSpan=2>[​IMG]</TD></TR>
  <TR>
  <TD style="TEXT-ALIGN: left" colSpan=2>01-11-2005

  </TD></TR>
  <TR>
  <TD style="TEXT-ALIGN: left" colSpan=2>De hit van de afgelopen Sacred Elixir Conference (in San Jose, Californië van 22 – 24 oktober) was Earl Crockett’s presentatie van een nieuwe elixer waarbij hij zijn avonturen in Baja California beschreef. Hij had een met rotstekeningen bedekte grot ontdekt die in verband stond met een cactus die door de inwoners (die volgens speculatie er duizenden jaren eerder dan de Indianen leefden) werd gegeten. Op het podium stond ook Alexander Shulgin die vertelde hoe hij een nieuw chemisch bestanddeel analyseert en waarom Earl’s cactus - Pachycereus pringlei - inderdaad een nieuw soort psychedelicum is.

  Cactouasca

  Sasha noemde de vier basis psychedelics met een type psychoactieve stof en beschreef daarna ayahuasca, dat een tweeledig psychedelicum is. Het bestaat namelijk uit een DMT bevattende plant en een MAO-remmer die zorgt dat de eerste niet vernietigd wordt. Er zijn veel verschillende soorten ayahuasca omdat veel plantensoorten DMT bevatten en ook nog eens meerder soorten een MAO-remmer zijn. Er is zelfs zoiets als pharmahuasca, wat niet afkomstig is van planten maar een synthetisch geproduceerde combinatie van DMT en MAO-remmers.

  Earl’s cactus was anders dan deze psychoactives. Hij heeft namelijk een sterke MAO-remmende werking maar bevat geen DMT (volgens Shulgin is DMT overal in de natuur te vinden maar nooit in cacti). In plaats daarvan zit in deze cactus een mescaline-achtige stof die op zichzelf geen psychoactief effect op mensen heeft. Shulgin gaat ervanuit dat de MAO-remmer ervoor zorgt dat het mescaline-achtige molecuul een verandering ondergaat en daardoor toch de mescaline-achtige werking kan uitoefenen op de hersenen. Daarom is de Pachycereus pringlei van een ander kaliber dan de voorheen ontdekte tweeledige psychedelica. Shulgin gaf aan deze combinatie de term “cactouasca”. CACTOUASCA dus.

  Blauwe lotus extract

  Een andere interessante “elixir” die op de conferentie werd gepresenteerd is waterlelie of blauwe lotus extract, dat door een expert de belangrijkste psychoactieve substantie van de Egyptische dynastieën werd genoemd. Het heeft een plezierige geur, maar niet direct merkbare psychoactieve effecten. Een vrouw in het publiek kon vertellen dat ze dit gedroogde waterlelie poeder aan wijn had toegevoegd en zo het beste orgasme van haar leven had gekregen. (Na deze bekentenis was er een ongekende verkoop van het gedroogde leliepoeder.) Waterlelie lijkt veel potentie te hebben als toegankelijk geestverruimend middel, wat niet gauw verboden zal worden (omdat het belangrijkste ingrediënt een soort opiaat is).

  Bron: Bruce Eisners Vision Thing</TD></TR>
  <TR>
  <TD style="TEXT-ALIGN: right" colSpan=2>  </TD></TR></T></T></TABLE>Edited by: Alfa
   
 2. xawego

  xawego Gold Member

  Reputation Points:
  106
  Messages:
  553
  Joined:
  Sep 4, 2004
  Zo gelijk maar eens een duik in onze vijver nemen [​IMG]