Passiebloem

Discussion in 'Kruiden & cactus' started by Smarthead, Sep 17, 2004.

 1. Smarthead

  Smarthead Gold Member

  Reputation Points:
  540
  Messages:
  163
  Joined:
  Sep 17, 2004
  from The Netherlands
  Passiebloem is een veel voorkomende plant die veel voorkomt in Zuidoost-Amerika, waar ze vaak in grote massa’s bij elkaar groeien.
  De naam passiebloem, van het Latijn Passiflora, komt symbolisch van de symbolische betekenis tussen de anatomische en numerieke ordening van de bloem en de elementen van de kruisiging, de passie van Jezus Christus.
  Effecten
  De passiebloem heeft een aangenaam kalmerend en ontspannend effect, en is ook licht pijnstillend.
  Bij grote hoeveelheden is het effect hypnotisch.

  Gebruik
  Het kruid kan als thee worden bereid of puur gerookt.
  Voor een sterke thee met een aangenaam kalmerend effect voor 2 personen is 30 gram kruid nodig. Laat dit een half uur trekken in heet water.
  Een mengsel van gelijke delen passiebloem, Damiana en Skullcap geeft een prettige euforie en een tevreden gemoedstoestand.
  Deze kruiden verterken elkaars eigenschappen. Je kunt er sterke thee van zetten of roken. Voeg een beetje pepermunt voor de smaak toe en bj thee miscchien een beetje honing. Een lekkere drank voor bijvoorbeeld meditaties, of om na een drukke dag mee tot rust te komen enbij weg te dromen.

  Waarschuwing
  Passiebloem is eenMAO-remmer.
   
 2. Smarthead

  Smarthead Gold Member

  Reputation Points:
  540
  Messages:
  163
  Joined:
  Sep 17, 2004
  from The Netherlands
  <H4>Passiebloem</H4>Passiebloem (Passiflora incarnata) heeft een aangenaam kalmerend, ontspannend en rustgevend effect, en is licht pijnstillend. Bij grotere hoeveelheden is het effect hypnotisch. Het kan als thee worden bereid, puur gerookt, of in poedervorm worden ingenomen.

  Dosering:
  Voor een sterke thee met een aangenaam kalmerend effect voor 2 personen is 30 gram kruid nodig. Laat dit een half uur trekken in heet water. Recepten: Een mengsel van gelijke delen Passiebloem, Damiana en Skullcap geeft een prettige euforie en een tevreden gemoedstoestand. Deze kruiden versterken elkaars eigenschappen. Je kunt er sterke thee van zetten. Voeg een beetje Pepermunt voor de smaak toe en zoet het met Stevia. Een lekkere drank voor bijv. meditaties, of om na een drukke dag mee tot rust te komen en bij weg te dromen

  Recepten:


  Waarschuwing: Geen bijwerkingen bij normaal gebruik. Houdt wel rekening met de MAO remmende werking. Waarschuwing: Passiebloem is een MAO remmer. Dat wil zeggen dat het de afbraak van gifstoffen remt. Sommige voedingsmiddelen, medicijnen of drugs, kunnen dan hoofdpijn, misselijkheid of andere verschijnselen veroorzaken. De volgende producten kunnen beter 12 uur voor en 12 uur na het gebruiken van MAO remmers niet worden genuttigd: chocola, vlees, oude kaas, banaan, ananas, sherry, zuurkool, rozijnen, koffie, lever, yoghurt, Ephedra, Calamus. Mensen met nier- of hartproblemen, hoge of lage bloeddruk, diabetes, en mensen onder invloed van antidepressiva, drugs of alcohol wordt het gebruik beslist afgeraden. .
   
 3. FrankenChrist

  FrankenChrist Iridium Member

  Reputation Points:
  567
  Messages:
  1,207
  Joined:
  Aug 20, 2004
  from belgium
  Wat zou je aanraden om te roken: De bloemen, de bladeren, alletwee?

  En om thee te zetten?
   
 4. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,281
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  Alletwee
   
 5. Gijs_b

  Gijs_b Silver Member

  Reputation Points:
  0
  Messages:
  93
  Joined:
  Nov 4, 2004
  Ik vind dat best relaxed... passiebloem.. alleen vergeet wel 's dat het een mao-remmer is [​IMG]
   
 6. pounder

  pounder Newbie

  Reputation Points:
  3
  Messages:
  39
  Joined:
  Dec 13, 2004
  wat is nou precies een mao-remmer ?
   
 7. Gijs_b

  Gijs_b Silver Member

  Reputation Points:
  0
  Messages:
  93
  Joined:
  Nov 4, 2004
  een mao-remmer zorgt ervoor dat de neurotransmitters in je hersenen minder snel worden afgebroken. Sos bijvoorbeeld verhoogtde serotonine afgifte. Als je dit dan in combinatiemet een mao-remmer gebruikt wordt de serotonine dus ook nog niet afgebroken. Vandaar dat passiebloem de werking van paddo's ook versterkt.
   
 8. sunrise

  sunrise Newbie

  Reputation Points:
  0
  Messages:
  14
  Joined:
  Mar 13, 2005
  Even nog wat extra info over MAO-remmers, ik ben wel eens goed op m'n bek gegaan, doordat ik geen rekening had gehouden met een MAO-remmende werking (in dit geval van het Yohimbe). Ik ben doodziek geweest. [​IMG]

  Dit heb ik eens gekregen in een smartshop.

  MAO-remmers:<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:eek:ffice:eek:ffice" />
  Mono Amine Oxidase is een belangrijk enzym dat actief is in het lichaam. Het is verantwoordelijk voor de afbraak van een aantal stoffen, waaronder neurotransmitters, gifstoffen en een aantal drugs. MAO-remmers blokkeren de werking van dit enzym. Wie een MAO-remmer inneemt, remt daarmee de afbraak van deze stoffen, zodat die een sterkere of langdurigere werking hebben. Zo kunnen MAO-remmers bijvoorbeeld een aantal etenswaren die normaal geen problemen veroorzaken, giftig maken, omdat gifstoffen (o.a. tyramine) die erin voorkomen niet meer door het enzym worden afgebroken. Meestal heeft dit geen ernstiger gevolgen dan een stevige hoofdpijn of misselijkheid. In bepaalde combinaties kan het echter gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn, vanwege het bloeddrukverhogende of –verlagende effect van de middelen dat ernstig wordt versterkt.
  <B style="mso-bidi-font-weight: normal">[/B]
  *Stoffen met een MAO-remmende werking:
  Antidepressiva, harmala alkaloïden (Syrische wijnruit), Yohimbe, Passiebloem en chocolade.

  *Stoffen die hier niet mee mogen worden gecombineerd:
  *Kan misselijkheid of hoofdpijn veroorzaken:
  Calamus, gefermenteerde eiwitten, vlees- en gistextracten, vlees en visproducten die niet vers zijn, sojaproducten, miso, zoute haring, oude (Franse) kaas, lever, koffie, vijgen, krenten, rozijnen, yoghurt, zure zuivelproducten, bonbons, rode wijn, zware biersoorten, tuinbonen, overrijpe bananen en overrijpe avocado’s.
  *Zeer gevaarlijk tot zelfs dodelijk:
  Cocaïne, amfetamine, efedrine, XTC, narcosemiddelen (GHB, ketamine), slaapmiddelen en het aminozuur tryptofaan.
  <B style="mso-bidi-font-weight: normal">[/B]
  *Let op: Er zijn producten op de markt waarin een combinatie is gemaakt van Ephedra en Yohimbe. In deze producten zijn de hoeveelheden zo op elkaar afgestemd dat het geen problemen oplevert. Adviseer de klant niet, om op eigen houtje een combinatie in te nemen van Ephedra en Yohimbe. Combineer Manpower en Stimulator dan ook niet met andere middelen. Ook niet met andere herbal XTC, want dit is GEVAARLIJK.
  Harmala zaden zijn zeer sterk MAO-remmend. Daarom worden ze ook in Ayahuasca gebruikt om DMT bevattende planten te versterken. Daarom komen er zo af en toe vragen van klanten over het gebruik van Harmala/Syrische wijnruit om de werking van Paddo’s te versterken. Raad dit af vanwege de kracht en duur van de ervaring en de mogelijke bijeffecten.
   
 9. Josh

  Josh Newbie

  Reputation Points:
  5
  Messages:
  13
  Joined:
  Jun 14, 2005
  Heb zelf vele paddotrips achter de rug maar ben nu wel geintresseert in de combinatie paddo's en passiebloem, hoeveel thee is het beste om te drinken? Geen enkele ervaring met passiebloem btw.


  Is het verstandig om de thee en de paddo's te gelijk in te nemen? Of eentje eerst en welke dan? [​IMG]
   
 10. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,281
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  Daar zijn meerdere mogelijkheden voor. Je kan gelijk gaan knallen door de tegelijk te nemen, of de trip verlengen door de passiebloem te nemen als de trip aan het afzwakken is. Ik zou 15 gram pp gebruiken om thee van te zetten.