peyote cactus veilig

Discussion in 'Kruiden & cactus' started by mopsie, Nov 11, 2005.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  ]09-11-2005


  >BOSTON – Een studie naar de effecten van peyote op Amerikaanse indianen heeft het bewijs geleverd dat de hallucinogene cactus de hersenen niet beschadigt en geen psychologische problemen veroorzaakt bij mensen die regelmatig peyote gebruiken bij religieuze ceremonieën.

  De onderzoekers bij het aan Harvard verbonden McLean Hospital ondervonden juist dat de leden van de Native American Church beter presteerden bij de psychologische tests dan andere Navajos die niet regelmatig peyote tot zich namen.

  In 1994 werd er in de VS een federale wet aangenomen die ongeveer 300.000 leden van de Native American Church toestaat peyote als religieus sacrament te gebruiken. Deze vijfjarige studie werd uitgevoerd om wetenschappelijk bewijs te kunnen vinden voor het geloof van de Navajos dat het hallucinogene stof in de cactus, mescaline, niet gevaarlijk is voor de gezondheid, zelfs wanneer het regelmatig gebruikt wordt.

  De studie onder de Navajos in het zuidwesten van de VS, vond plaats onder leiding van McLean psychiater John Halpem. Er werden vergelijkende tests gedaan onder zestig leden die meer dan honderd keer peyote hadden gebruikt, 79 leden die de ‘drug’ niet regelmatig gebruikten en 36 leden die alcoholverleden hebben en een minimaal peyote-gebruik.

  Degenen die alcohol verslaafd geweest waren, behaalden de slechtste resultaten. De peyotegebruikers geloven dat de substantie hen spirituele en fysieke genezing kan brengen, maar de onderzoekers konden niet met zekerheid zeggen of de farmacologische kwaliteiten van peyote hier de oorzaak van zijn.

  “Het is moeilijk te zeggen in hoeverre dit wordt veroorzaakt door het gemeenschapsgevoel dat het geloof ze geeft en in hoeverre door de [trip]”, zo zegt Harrison Pope, de hoofdauteur van de studie en directeur van het biologisch- en psychologisch laboratorium van het ziekenhuis bij Boston.

  De onderzoekers benadrukken dat de studie een sterk onderscheid maak tussen ongeoorloofd en religieus gebruik van peyote. Ook houden zij het voor mogelijk dat andere hallucinogenen zoals LSD, wel schadelijk kunnen zijn.
  </TD></TR></T></TABLE>
   
  Last edited: Jan 12, 2006