Politie neemt 15.000 luchtverfrissers (Liquid 69) met MDMA in beslag

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Apr 24, 2006.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,281
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  Politie neemt 15.000 luchtverfrissers (Liquid 69) in beslag

  Na aanleiding van een groot aantal gewelddadige vrachtwagenkapingen, hebben de Nederlandse en Belgische politie invallen gedaan op 13 plaatsen. O.a. bij een loods in Zuid Limburg waar de vrachtwagenkapers hun gestolen waar(voornamelijk labtops) opgeslagen hebben. Daar trof de politie 15.000 flesjes vloeibare XTC (Liquid 69) aan.

  De video is te zien in het video archief: Televisieuitzendingen en video
   
 2. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  grote vangst vloeibare partydrugs in nederland

  Grote vangst vloeibare partydrugs in Nederland
  De Nederlandse politie heeft tijdens een inval in een woning in Zuid-Limburg een grote hoeveelheid vloeibare partydrugs gevonden. Tot op heden is dit de grootst aangetroffen partij ter wereld in zijn soort, meldde de politie. Vier verdachten zijn opgepakt.

  De politie vond 13.515 flesjes met het etiket "Original 69" in 29 verhuisdozen. De inhoud van de flesjes bestonden uit MDMA, de werkzame stof die in xtc-tabletten voorkomt, en een geringe hoeveelheid amfetamine. Beide stoffen waren opgelost in de likeur Blue Curaçao.

  De politie vond de drugs tijdens de grote veegactie op dertien adressen vorige week in de Benelux en Duitsland. De vondst van de flesjes was volgens een woordvoerster een complete verrassing.

  "Komt weinig voor"
  De politie weet niet hoe en waar de flesjes met de drugs worden verspreid. "Dit komt weinig voor", zei de woordvoerster. Ook wat de uitwerking van de vloeibare drugs is, weet de politie nog niet. Om dat effect te meten is zes weken laboratoriumonderzoek nodig.

  De flesjes zijn niet in de gewone handel verkrijgbaar en zijn door het etiket "Original 69" voor het harddrugscircuit duidelijk herkenbaar. Verwisseling met "gewone" Blue Curaçao is onwaarschijnlijk, aldus de woordvoerster.
  24/04/06 14u39  bron ombudsman
   
Tags: