Politie Valt Xtc-lab Binnen

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Apr 20, 2006.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,318
  Messages:
  38,297
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  POLITIE VALT XTC-LAB BINNEN
  GOIRLE - Bij een inval in een woning in Goirle heeft de politie zondagochtend een draaiend xtc-lab aangetroffen. Op tien plaatsen in Brabant worden nog huiszoekingen gedaan. Dat meldde de politie zondag.
  De inval in de woning in Goirle heeft geleid tot de aanhouding van vijf verdachten (19-32 jaar) uit onder meer Tilburg. De politie verwacht in deze zaak nog meer aanhoudingen te verrichten. ''We hebben nog een aantal namen op ons lijstje staan'', aldus de zegsman van de politie.
  Honderd medewerkers van politie en andere hulpdiensten proberen zondag nog het lab zo veilig mogelijk te ontmantelen. Het ligt midden in een woonwijk, aldus de politie. Uit voorzorg zijn vijf woningen in de buurt ontruimd.
  Volgens buurtbewoners was het huis aan de Bergstraat pas vier weken verhuurd. ''We hebben niets gemerkt of geroken'', zei een man die vlak bij het xtc-lab woont. Hij stond op het moment van de inval, rond kwart over elf zondagmorgen, in de tuin. ''Ineens zie ik politiemensen met maskers en helmen op langskomen. Ik werd gemaand stil te zijn. Even later hoorde ik een enorme knal'', beschrijft hij de inval, waarbij de ramen aan de voorzijde van het pand het moesten ontgelden.
  Volgens de politie duurt het nog tot middernacht, voordat er zicht is op de grootte van het xtc-laboratorium. De Bergstraat is afgezet.
   
 2. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,318
  Messages:
  38,297
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  POLITIE HOUDT ZESDE VERDACHTE DRUGSLAB GOIRLE AAN
  TILBURG - De politie heeft zondagavond nog een zesde verdachte aangehouden in verband met het onderzoek naar een xtc-laboratorium in Goirle dat die dag ontmanteld is. Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Tilburg die de politie tijdens een doorzoeking in een woning heeft aangehouden. Dat heeft een woordvoerster maandag bekendgemaakt.
  De politie meldde zondag al de arrestatie van vijf verdachten, twee mannen en twee vrouwen uit Tilburg tussen de 19 en 29 jaar en een 22-jarige man uit Geleen. Rechercheurs van de afdeling Zware Criminaliteit hebben zeven woningen in Goirle, Tilburg en Geleen en drie garageboxen in Tilburg doorzocht.
  In het xtc-lab in de garage van een woning aan de Bergstraat in Goirle vond de politie enkele kilo's MDMA, een eindproduct. Op andere doorzochte locaties trof ze grondstoffen aan voor de productie van synthetische drugs. Ook nam de recherche vijf auto's in beslag, twee vuurwapens met munitie en een geldbedrag van enkele duizenden euro's. In de loop van de week zal pas duidelijk zijn hoeveel en welke grondstoffen zijn aangetroffen.
  Een productieplaats van synthetische drugs in een woonwijk, zoals hier het geval was, brengt volgens de politie enorme risico's met zich mee voor de omgeving. Vooral de kans op explosies is groot. De politie heeft zondag daarom gebruik gemaakt van een helikopter om luchtfoto's te maken om zo snel mogelijk de risico's in de Goirlese woonwijk in kaart te brengen.
  Een speciale afdeling van de politie heeft uiteindelijk het productieproces kunnen stabiliseren en de apparatuur gedemonteerd. Rond 22.30 uur zondag was het laboratorium in zijn geheel ontmanteld.
  De zes verdachten zijn in verzekering gesteld en worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
   
 3. walend

  walend Newbie

  Reputation Points:
  0
  Messages:
  14
  Joined:
  Aug 14, 2006
  35 y/o from belgium
  Joeps, even pech gehad dan..... :-(

  Zouden er veel van die labs draaien in Belgie/ Nederland?
   
 4. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,318
  Messages:
  38,297
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  Vast wel. Al die XTC moet toch ergens vandaan komen. Tenminste; als je kijkt hoeveel house feesten er elke week zijn en bedenkt dat een heel hoog percentage van de bezoekers ecstasy neemt, dan is dat alleen al een enorm aantal xtc pillen per week.
   
 5. Psych0naut

  Psych0naut Platinum Member

  Reputation Points:
  2,229
  Messages:
  2,226
  Joined:
  Feb 27, 2006
  from The Netherlands
  Volgens mij was Nederland de grootste exporteur van XTC ter wereld, al verschuift de productie tegenwoordig naar het oostblok, al worden daar nog steeds Nederlandse chemici en kennis voor gebruikt.
   
  Last edited: Aug 23, 2006
 6. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,318
  Messages:
  38,297
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  Tot zeven jaar cel geëist in xtc-zaak

  (Novum) - Het Openbaar Ministerie in Zutphen heeft woensdag zeven jaar cel geëist tegen een 48-jarige man uit Hilversum. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de productie van xtc en handel daarin. Twee Chinese mannen hoorden zes maanden gevangenisstraf tegen zich eisen vanwege hun betrokkenheid bij de productie. Zij beweren onder dwang in het laboratorium te hebben gewerkt.
  De drugs werden volgens justitie vervaardigd in een 'middelgroot professioneel xtc- laboratorium' in Ermelo. De Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) deed daar in mei een inval en vond genoeg grondstof om tweehonderdduizend pillen te maken. De xtc had een waarde van ongeveer zes miljoen euro.
  De CIE kwam de xtc-loods op het spoor na verschillende telefoontaps. Ook werd de verdachte uit Hilversum geobserveerd en gefotografeerd terwijl hij de drugsgrondstoffen vanuit een auto aan het uitladen was. De Hilversummer kreeg eerder al eens een celstraf van zes jaar vanwege een drugsdelict, en is ook veroordeeld tot zeven jaar cel voor een gewelddadige overval. Hij beriep zich tijdens de zitting op zijn zwijgrecht.
  De twee Chinese mannen, die illegaal in Nederland verblijven, zeiden niet te weten dat zij werkten in een xtc-laboratorium. Een van hen had wel het vermoeden dat er iets gebeurde 'dat het daglicht niet kon verdragen'. Omdat de twee illegaal in Nederland zijn, durfden ze niets te vragen. Ook verklaarden de twee medeverdachten onder dwang in de loods te werken. Het gebouw zou op slot hebben gezeten, zodat het tweetal er niet uitkon. Het tweetal is niet eerder met justitie in aanraking geweest. De advocaten van de Chinezen noemden hun cliënten 'slachtoffers van hun omstandigheden'. Door hun illegaal verblijf in Nederland, hebben ze geen rechten en konden ze in feite niets anders dan doen wat hen werd opgedragen, betoogden de raadslieden.
  De rechtbank doet op 6 september uitspraak.


  http://www.nieuws.nl
  Uitgegeven op woensdag 23 augustus 2006 om 13:57:31
   
 7. walend

  walend Newbie

  Reputation Points:
  0
  Messages:
  14
  Joined:
  Aug 14, 2006
  35 y/o from belgium
  Zou Belgie dan ook geen grote producent zijn, of gaan de Belgen gewoon lekker in het land boven hun draaien?
   
 8. Psych0naut

  Psych0naut Platinum Member

  Reputation Points:
  2,229
  Messages:
  2,226
  Joined:
  Feb 27, 2006
  from The Netherlands
  België is ook een redelijk grote producent, al is Nederland toch veruit de grootste, maar mischien niet langer meer omdat de productie tegenwoordig naar het oostblok verschuift.
   
 9. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil

  bron 2 http://www.nieuws.nl/275169/Tot_zeven_jaar_cel_geeist_in_xtc-zaak
   
 10. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Drie aanhoudingen bij inval xtc-lab in België
  Uitgegeven op woensdag 30 augustus 2006 om 18:18:47

  (Novum) - De politie heeft drie Nederlandse mannen aangehouden in verband met de vondst van een xtc-laboratorium dinsdagmiddag in Klein Horendonk, net over de Belgische grens. In het lab werd 150 kilo zuivere xtc gevonden, goed voor een kleine twee miljoen tabletten. De totale handelswaarde ligt volgens de politie rond 11 miljoen euro.

  De Belgische federale politie hield dinsdagmiddag bij het xtc-lab in België al een 45-jarige man uit het Brabantse Sprundel aan. Een 42-jarige man uit Sint Willebrord werd bij zijn woning aangehouden. In Den Haag hield de politie een 39-jarige Rotterdammer aan. Zij zullen in België worden vervolgd op verdenking van productie van synthetische drugs op Belgisch grondgebied.

  De politie heeft drie auto's, twee motoren en grote sommen contant geld in beslag genomen op verschillende locaties in Rotterdam, Sprundel en Sint Willebrord. Justitie heeft beslag gelegd op de spullen en de tegoeden van de verdachten om te voorkomen dat die ergens anders worden ondergebracht.

  Bij de aanhoudingen en doorzoekingen waren vijftig Nederlandse en dertig Belgische agenten betrokken. Het onderzoek loopt sinds maart.

  [Copyright 2006, Novum]

  bron http://www.nieuws.nl/279196/Drie_aanhoudingen_bij_inval_xtc-lab_in_Belgie
   
 11. FrankenChrist

  FrankenChrist Iridium Member

  Reputation Points:
  567
  Messages:
  1,207
  Joined:
  Aug 20, 2004
  from belgium
  Ik heb gelezen dat in het vroegere Oostblok er veel hoger opgeleide werklozen rondlopen. Wetenschappers moeten ergens geld mee verdienen.

  Voorlopig lijkt dat erop. Missschien zelfs de meeste.

  Er zijn connecties tussen de doping-, hormonen- en drugsmilieus. Volgens mij spelen de volgende factoren een belangrijke rol:

  -Wielrennen is hier erg populair
  -Hormonenmafia bij de veekwekers
  -Veel clubs (oorzaak of gevolg? )