Politie Vindt 32.000 Kilo Hasj

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Apr 29, 2006.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,288
  Messages:
  38,277
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  POLITIE VINDT 32.000 KILO HASJ
  AMSTERDAM - De politiekorpsen van Amsterdam, Kennemerland en Midden- en West Brabant hebben de afgelopen weken 32.000 kilo hasj aangetroffen.
  Rechercheurs onderschepten op verschillende plekken in het land partijen softdrugs, die in totaal een straatwaarde hebben van ongeveer 100 miljoen euro. Dat liet de Amsterdamse politie dinsdag weten.
  Agenten rolden in totaal twee internationale criminele netwerken op, die zaken met elkaar deden. Elf personen in de leeftijd van 28 tot 52 jaar werden opgepakt. Uit onderzoek is gebleken dat in de kringen rondom de verdachten minstens drie mensen door geweld om het leven zijn gekomen.
  De geweldsdelicten vonden plaats in Nederland.
  Het onderzoek begon eind 2005 onder leiding van justitie in Amsterdam.
  Op 28 maart van dit jaar arresteerde de politie in Zwanenburg twee Nederlandse mannen van 45 en 49 jaar oud. Bij doorzoeking van een bestelbus en een loods vonden rechercheurs de eerste 2000 kilo hasj.
  Op 1 april onderschepte de politie een Franse vrachtwagen, met daarin 7000 kilo softdrugs en een geladen revolver. Agenten pakten de twee Franse chauffeurs op.
  Onderzoek wees uit dat de Fransmannen een deel van hun lading al hadden gelost in het Brabantse Bavel. Daar troffen rechercheurs 23.000 kilo hasj aan in een woning en de daarbij behorende opslagplaats. Bovendien vonden ze onderdelen van een amfetaminelaboratorium en verscheidende grondstoffen voor de harddrug. In beide panden waren op dat moment geen mensen aanwezig.
  Later arresteerde de politie in Best een 28-jarige Spaanse vrouw en een 40-jarige Nederlandse man. In Oosterhout werden twee 32-jarige Marokkanen ingerekend. In het Belgische Brecht pakten agenten een 32-jarige Fransman, een 52-jarige Spanjaard en een 39-jarige Marokkaan op.

  Source: Het Parool (NL)