Politieactie tegen drugsdoos van Pandora

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Nov 27, 2005.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,282
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  Politieactie tegen drugsdoos van Pandora


  Door John Lazaroms  Maandag 14 november 2005 - Jongens en meisjes van 14 die bij het stappen ‘out’ gaan door de ghb. Discotheekbezoekers die op een pilletje de hele nacht doorhalen. Jongelui die ff een witte neus halen. Handelaren die als een apotheker met de auto langs kroegen rijden met chemische lekkernijen. New York City? Welnee. Gewoon de praktijk tijdens een stapweekeindje in West-Brabant.


  <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0>
  <T>
  <TR>
  <TD colSpan=3 height=5>[​IMG]</TD></TR>
  <TR>
  <TD>[​IMG]</TD>
  <TD colSpan=2></TD></TR>
  <TR>
  <TD =VisualOnderschrift vAlign=bottom colSpan=3>
  (Foto: Peter van Trijen)</TD></TR></T></TABLE>
  De 100 politiemensen die deze zaterdagavond tussen Bergen op Zoom en Tilburg meewerken aan de regionale politieactie ‘drugs in de horeca’ hebben absoluut niet de illusie dat ze drugsgebruik in een nachtje gaan uitbannen. Het doel vanavond is laten zien dat er aandacht is voor het probleem, zo veel mogelijk van de rotzooi te onderscheppen en meteen onrust in de drugsscene schoppen. Want ook drugshandelaren en gebruikers hebben er een hekel aan als ze continu over hun schouder moeten kijken. Je kunt als rechtgeaard dealer niet eens meer gewoon tanken tegenwoordig.  Etten-Leur. ESSO-station Parklaan.

  Een bekende van de Ettense politie staat wat kwartjes van Kok in zijn auto te gieten als naast hem een ongemarkeerde politiewagen stopt. De politiemannen, van Etten-Leur en Zundert, willen ook de tank vullen om te gaan dorren. Oftewel Diesel Op Rijden. Een blik naar rechts brengt de twee agenten meteen in actie: die jongeman kennen ze. En dat ie snel probeert wat zakjes te verbergen, helpt niet. Twee liter ghb achter de voorstoel. Bingo. Doosje met ‘wat spul’ achter in de kofferbak. Wat spul? Het blijkt een complete huisapotheek te zijn. Speed. 100 xtc-pillen. Ketamine, net als ghb een ‘rape drug’ en levensgevaarlijk als het met andere spullen wordt gebruikt. Een zak met cafeïne voor het versnijden van de drugs. Een hele zwik gsm’s en prepaid telefoonkaarten. En dat alles in een kartonnen doosje, al snel de Doos van Pandora genoemd. Het vermoeden bestaat dat de dealer net aan zijn bevoorradingsroute was begonnen. Iets wat bevestigd lijkt te worden door het feit dat de mobiele telefoons in de doos maar niet stoppen met bellen. Allemaal teleurgestelde klantjes vanavond.  Roosendaal, Café The Champ.

  De man aan de bar in café The Champ in Roosendaal laat zich tijdens de controle gedwee fouilleren. Terwijl de Vreemdelingendienst twee heren al naar de wagen heeft begeleid omdat ze geen papieren bij zich hebben, worden de zakken van de man geleegd op de bar.

  Hij is geen onbekende van de politie. Vorig jaar was hij ‘slachtoffer’ van een inval van de nationale recherche aan de Markt in Roosendaal. Op zoek naar een van de daders van de aanslagen in Madrid vonden ze deze Roosendaalse drugsdealer, overigens wel een neef van de terrorist. Zijn zakken zijn gevuld met een fiks pak geld. Veel briefjes van 20 euro. Erg populair bij dealers. En dat de man ruim 8000 euro bij heeft is al helemaal verdacht. De spullen worden in beslag genomen, de man aangehouden. De drugshond doorzoekt het cafeetje nog. Maar dat is ‘clean’.  Breda, eetcafé aan de Haven.

  De drugshond die in Breda meehelpt is een zogenaamde passieve. Zodra ‘fikkie’ naast iemand gaat zitten of zelfs maar begint te kwispelen, dan weten de politiemensen voldoende: prijs. En dat is het ook in dit kleine eettentje aan de Haven. Want de aanwijzing van de hond is voldoende om de zaak te doorzoeken. Daarbij komt bij de eigenaar achter de bar eerst een pistool met munitie tevoorschijn. Een ‘9 millimeter.’ De hond blijkt een klein zakje met papieren wikkeltjes, 26 porties coke, te hebben geroken. De man wordt in de boeien geslagen, de spullen in beslag genomen. En gezien het zero-tolerancebeleid van het Bredase gemeentebestuur volgt gegarandeerd een sanctie voor het eettentje.  Zundert

  Het dorp Zundert is de draaischijf tussen al het verkeer van en naar discotheek The Site, pal aan de grens. Vanavond jagen talloze ongemarkeerde politieauto’s op de wegen van en naar Zundert. De stapwagens van de regionale jeugd zijn altijd herkenbaar: de grote stickers achterop de ruit, de chromen uitlaatjes, blauwe lichtjes onder de auto, schaars geklede vriendinnetjes op de achterbank. Tussen Rucphen en Zundert wordt door het Joint Hit Team een wagen onderschept en aan de kant gezet. Of de dames en heren iets bij zich hebben is de vraag. Gedwee worden kleine zakjes met hennep afgegeven. Een eindje verderop zetten politiemensen van team Zundert ook een auto aan de kant. De jongeman laat gedwee zijn wagen doorzoeken. Maar de kofferbak blijkt vooral gevuld met een paar mega geluidsboxen en een grote subwoofer. Hier worden geen neusschotjes vernield, maar alleen trommelvliezen.

  Bergen op Zoom

  De Bergse politie heeft al een aantal klantjes afgevangen van een café waar regelmatig softdrugs worden verkocht. Maar net voor de agenten besluiten het pand binnen te stappen gaan de lampen uit en de rolluiken dicht.

  Waarschijnlijk niet genoeg klandizie vanavond. Een paar straten verderop is het wel raak. Drie Fransen zijn net bevoorraad door een drugsrunner die vanuit het Bergse bijna een halve kilo hasj is komen brengen. Even later zitten de mannen geboeid in de politiewagens.  Even voor vieren zondagmorgen

  De 100 politiemensen zijn weer terug op de diverse politiebureau’s. De oogst valt een beetje tegen. In Etten en Breda zijn ze blij, want daar is fiks gescoord. Een Roosendaalse politieman brengt nog even een verdachte naar binnen.

  Na een nacht achter Fransen aangehold te hebben, waarbij een illegaal wist te ontsnappen na van zes meter hoog uit een raam te springen, is de laatste aanhouding vanwege het afsteken van vuurwerk. „Tsja. Het mag gewoon niet. Hij is een paar weken te vroeg. Moet hij het ook maar niet recht voor mijn neus doen“, is het droge commentaar van de politieman.