RECHERCHE NEEMT 40 KILO XTC pillen IN BESLAG

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Aug 27, 2005.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,288
  Messages:
  38,278
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  NATIONALE RECHERCHE NEEMT 40 KILO XTC IN BESLAG

  ROTTERDAM (ANP) - De Nationale Recherche heeft dinsdag 40 kilo xtc (ongeveer 130.000 pillen) in beslag genomen en daarbij zes verdachten aangehouden. Dat heeft het landelijk parket van het Openbaar Ministerie


  (OM) vrijdag laten weten. Uit een onderzoek van de nationale recherche dat in maart is begonnen, kwam naar voren dat een 40-jarige man uit Rotterdam vermoedelijk betrokken was bij xtc-handel.


  Dinsdag hield de politie daarom de bestuurder van een auto aan waarin


  12,5 kilo xtc-tabletten werd gevonden. Deze tabletten had de automobilist volgens justitie ontvangen van een 27-jarige Rotterdammer die de tabletten in opdracht van de 40-jarige hoofdverdachte zou hebben afgeleverd. Ook deze twee mannen zijn dinsdag opgepakt.


  Tegelijkertijd arresteerde de politie nog een 42-jarige man uit Schiedam, een 27-jarige vrouw uit Rotterdam en een 24-jarige vrouw uit Amsterdam. In een woning in Rotterdam werd de overige 27,5 kilo aan xtc-tabletten in beslag genomen. Tevens zijn bij doorzoekingen in verschillende woningen een vuurwapen, mobiele telefoons en een laptop in beslag genomen. Ook heeft justitie op vier auto's beslag gelegd.