recordvangst rotterdam

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Nov 1, 2005.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Recordvangst cocaïne in Rotterdamse haven met ook in België arrestaties
  =artikelTekstTop>De Nederlandse politie heeft pas maandag bekendgemaakt dat ze op woensdag 3 augustus een recordvangst van 4.600 kilo cocaïne heeft gedaan. De drugs zaten in twee containers in de Rotterdamse haven.Na onderzoek hield de politie het afgelopen weekend dertien mensen aan voor hun vermoedelijke betrokkenheid bij de zaak. Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam liet maandag weten verdere arrestaties niet uit te sluiten.

  Verdachte valt van flat
  Een 45-jarige verdachte uit Colombia die aan een arrestatieteam wilde ontkomen, viel tijdens zijn vlucht van een flat en kwam daardoor om het leven. De Rijksrecherche onderzoekt dat voorval.De aangehouden verdachten zijn elf mannen en twee vrouwen in leeftijd variërend van 15 tot 50 jaar. Ze komen uit Nederland, Colombia, Venezuela, Mexico, Griekenland en de Verenigde Staten. Ook in België en Spanje zijn aanhoudingen verricht. Bij de arrestatie van acht mannen in Amsterdam gebeurde het dodelijke incident.

  Haspels
  De onderschepte cocaïne zat verstopt in twee grote haspels met staalkabels van vier meter hoog en twee meter breed. De vangst is de grootste tot nu toe in Nederland. De straatwaarde van deze partij cocaïne bedraagt ongeveer 220 miljoen euro. Volgens de papieren kwam de lading uit Venezuela en was ze uiteindelijk bestemd voor Irak. Na Rotterdam zouden de containers met de haspels eerst naar België worden vervoerd.

  Dewael tevreden
  Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael reageert tevreden op de drugsvangst. De VLD-bewindsman ziet er een bewijs in dat Europese samenwerking op het vlak van justitie en veiligheid werkt, zo meldt zijn kabinet. "Te lang lieten we grenzen een hinderpaal vormen voor onze politiemensen. De verbeterde samenwerking met onder andere Nederland levert dagelijks resultaten op en ditmaal zeer spectaculair", aldus Dewael. Vooral de federale recherche van de arrondissementen Antwerpen en Tongeren krijgen lof.De minister belde met zijn Nederlandse collega van Justitie over deze actie. Beiden ontmoeten elkaar vanavond ter gelegenheid van een informele ontmoeting van de Belgische en Nederlandse regering.

  Vier Belgische arrestaties
  Het Antwerpse gerecht heeft vier personen aangehouden, zo meldt Dominique Reyniers van het Antwerpse parket.Nadat de drugs van boord waren gehaald, lieten de autoriteiten het schip naar Antwerpen doorvaren in de hoop om zo de Belgische tak van de organisatie te kunnen oprollen.En met succes. Het afgelopen weekend heeft de Antwerpse GDA vier personen opgepakt na huiszoekingen. In Antwerpen zijn de 48-jarige C.B. en de 36-jarige E.C. aangehouden en in Genk de broers B.B. (33) en E.B. (31). In Nederland zitten er in totaal dertien personen in voorhechtenis.
   
  Last edited: Dec 15, 2005
 2. Megasnelleneddy

  Megasnelleneddy Newbie

  Reputation Points:
  0
  Messages:
  39
  Joined:
  Jan 16, 2006
  Amai das ni niks