Reeks Invallen Bij Cafes En Smartshops

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Nov 10, 2005.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,288
  Messages:
  38,278
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  Smartshop Jamaica voor jaar op slot


  Door Bas Kock  Dinsdag 20 september 2005 - BREDA – Voor de tweede keer in dik een jaar tijd legt de gemeente smartshop Jamaica aan de Ginnekenweg een sluiting op wegens drugshandel. Deze keer moet de shop zijn deuren voor een jaar sluiten.

  Bij een inval in de smartshop, die voorheen luisterde naar de naam Mon Ami, trof de politie begin juli ruim een kilo hasj en wiet aan. Ook vonden agenten er een grote hoeveelheid gripzakjes en weegschaaltjes.

  De politie zou bovendien getuige geweest zijn van de handel in softdrugs. Aangezien die handel alleen wordt gedoogd in koffieshops met een gedoogstatus, treedt de gemeente hard op tegen smartshops waar drugshandel aangetoond kan worden.

  Kort na de inval wisselde Mon Ami echter van eigenaar. De gemeente besloot de sluiting gewoon door te zetten. Bij een tweede inval, op 1 september, trof de politie opnieuw een halve kilo softdrugs aan.

  Gesteund door die vondst besloot de burgemeester Jamaica voor twaalf maanden op slot te doen. De sluiting ging gisteren van kracht.
   
 2. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,288
  Messages:
  38,278
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  Twee koffieshops langer open


  Door Eugène Loomans  Donderdag 24 november 2005 - BREDA – Twee koffieshops in het centrum van Breda mogen op vrijdag en zaterdag tot 24.00 uur open zijn; nu is dat nog 23.00 uur. Het gaat volgens burgemeester Peter van der Velden om Paradijs (St. Annastraat) en Flyin’ High (Houtmarkt).

  De langere openingstijd moet straathandel helpen voorkomen, omdat shops die sluiten hun klanten door kunnen verwijzen.

  Van der Velden heeft het oude koffieshopbeleid, dat uit 1999 dateert, ook op andere punten aangepast.

  Het aantal koffieshops wordt teruggebracht van tien naar negen om een al te grote druk op het centrum (binnen de singels en de Stationsbuurt) tegen te gaan. Tot nu toe moet de eigenaar van zo’n koffieshop in feite altijd aanwezig zijn.

  De burgemeester wil met ingang van het nieuwe jaar toestaan dat er een plaatsvervanger in de zaak aanwezig is.

  „De eigenaren moeten toch ook eens naar hun vader of moeder kunnen. We hebben dat de afgelopen maanden onderzocht en over het algemeen hebben ze hun zaken goed voor elkaar. Dan moet je ze ook kansen geven.“ Om die reden wil Van der Velden ook een koffieshop buiten het centrum blijven toestaan: The Cat in de Marterring (Brabantpark) geeft geen overlast ‘en dat gaat heel goed’.

  Daarnaast gaat Van der Velden gedoogverklaringen invoeren, waarin nadere eisen worden gesteld aan de exploitant (bijvoorbeeld een opgave van persoonlijke gegevens en een verklaring over het gedrag).

  „Die verklaringen gaan we dan natuurlijk ook goed bekijken, maar de koffieshophouders zijn er mee akkoord.“

  Koffieshops die in de fout gaan (bijvoorbeeld verkopen aan minderjarigen) krijgen in de toekomst bij een eerste overtreding een kortere sluiting aan de broek dan nu het geval is: drie maanden tegen zes maanden nu.

  De nieuwe regeling komt aan de orde in de raadscommissie voor Algemene Zaken van 1 december. Als de raad akkoord zou gaan, kan deze mogelijk al op 1 januari ingaan.

  De afgelopen maanden is onder meer de overlast van koffieshops onderzocht. Scholen hebben aangegeven er geen last van te hebben, maar direct omwonenden van de koffieshops wel.

  Volgens de burgemeester zijn er drie die er duidelijk bovenuit steken wat de overlast betreft: De Baron in de Boschstraat, Mediterannee aan de Ginnekenweg en Sky op de Haagweg. In de buurt zitten paddo-, bel- en smartshops en daar houden zich allerlei ‘niet-gewenste individuen op’. Er is ook veel overlast van zwerfvuil, verkeerd parkeren, herrie en dergelijke.

  De Baron heeft sinds enige tijd een mannetje bij de deur staan voor controle, maar ook om foutparkeerders in de Boschstraat op hun gedrag te wijzen. „De koffieshophouders hebben ook geen enkele baat bij overtredingen. Ze hebben goed lopende zaken“, zei de burgemeester gisteren.

  Van der Velden hamert er wel op dat illegaliteit, straathandel en de handel in hard drugs in Breda hard worden aangepakt. Om die reden moeten bel-, -grow en paddoshops ook vergunningen hebben. Het sterke vermoeden bestaat dat er vanuit sommige van die bedrijven ook gedeald wordt.

  Hij kijkt met enige vrees uit naar de komst van het nieuwe station. De burgemeester heeft van politiemensen en bestuurders van vergelijkbare steden namelijk gehoord dat de drugsproblematiek rond die stations groot kan zijn. „Daar moet je alert op zijn. Ben je te soepel, dan krijg je een enorme toeloop uit binnen- en buitenland. En dat is niet wat we willen.“
   
 3. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,288
  Messages:
  38,278
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  REEKS INVALLEN BIJ CAFES EN SMARTSHOPS

  BREDA - Bij invallen gistermiddag in panden aan de Haven in Breda heeft de politie twee verdachten gearresteerd. In een van de panden trof de politie ongeveer 640 gram softdrugs aan. De arrestatie maakte volgens een betrokkene onderdeel uit van een grootscheepse controle in diverse cafes en shops in Breda op de illegale verkoop van softdrugs.

  Tegen 14.30 uur gistermiddag bezette de politie met een grote overmacht de Haven. Theesalon Tipiza was op dat moment gesloten. Behalve de twee verdachten die boven de theesalon werden gearresteerd, nam de politie ook een hond mee. Het ging om een Staffordshire terrier zonder stamboom.
  De deur naar het bovenpand bleek gisteren met twee hangsloten vergrendeld. De twee verdachten zijn later weer vrijgelaten.

  Ook smartshop Martinique ontkwam niet aan de controle. "Ik zat net tv te kijken in het kamertje achter de verkoopbalie toen zeker zes agenten de winkel binnenkwamen", vertelt medewerker S. Bittich van Martinique. "Ze waren op zoek naar softdrugs. Ze hebben natuurlijk niks kunnen vinden.
  Martinique verkoopt smart-produkten als paddo's, zaadjes en attributen als waterpijpen."

  Gistermiddag is ook een inval gedaan bij een cafeetje op het Edisonplein, maar ook daar zou niks zijn gevonden.

  Source: BN/De Stem (B)
   
  Last edited: Apr 30, 2017
 4. dexter

  dexter Newbie

  Reputation Points:
  0
  Messages:
  9
  Joined:
  Mar 21, 2006
  absurd al zeg ik het zelf. zes agenten! hebben die nix beters te doen. laat ze echte "boeven" gaan vangen. en wij maar betalen aan die onzin. het is toch van de zotten dat er zoveel zedenmisdrijven e.d. onopgelost blijven. zet die zes agenten dan op die zaken. stelletje lamstralen bij het om.
   
 5. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,288
  Messages:
  38,278
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  Smartshops aangepakt

  Smartshops aangepakt

  door Hélène Schenk

  Donderdag 19 april 2007 - BREDA - De gemeente Breda gaat strengere eisen stellen aan de vestiging en exploitatie van nieuwe smart-, head- en growshops in de hele stad. Nu gelden alleen regels voor bepaalde 'kwetsbare gebieden', maar voor veel wijken is nog niks geregeld.

  Breda stelde in 2005 een regeling in om wildgroei en overlast van voornoemde shops en van belshops, internetcafés en horecabedrijven te verbieden binnen vastgestelde kwetsbare gebieden. Maar gebleken is dat exploitanten zich in toenemende mate buiten die zones vestigen. Bovendien proberen ze volgens de gemeente de regelgeving te omzeilen door hun zaken 'cadeaushop', 'kapperszaak' of 'bazaar' te noemen.

  Om dergelijke ongewenste bewegingen en trucjes in de toekomst te voorkomen, willen burgemeester en wethouders onderzoeken of het mogelijk is om de exploitatieregeling uit te breiden naar de hele stad. Uit een evaluatie is de gemeente gebleken dat het aantal grow-, head- en smartshops binnen de door het college aangewezen gebieden niet is gegroeid.

  Maar slimme exploitanten lieten zich niet voor één gat vangen. Zo opende een van hen een 'groothandel' in tuindersproducten (kweekerwtjes voor de amateurtuinder) in Teteringen en openden aan met name de Haagdijk 'kappers' en 'cadeaushops' hun deuren.

  De gemeente heeft met politie en justitie afgesproken dat opsporingsambtenaren beter gaan kijken wat zich achter die deuren afspeelt. Ze moeten weten waar ze op moeten letten. Of de kapper spacecake bij de koffie serveert, bijvoorbeeld. "En paddo's kun je ook cadeau doen", legt een woordvoerder van de gemeente uit. Geen vrij spel dus meer voor de grow-, smart- en headshops, de internetcafés en horecabedrijven", aldus de gemeente.

  Bron: BN De Stem
   
 6. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,288
  Messages:
  38,278
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  Het lijkt wel of de gemeente Breda geen oog heeft voor kwaliteitswinkels, maar enkel alle shops aan wil pakken. Op die manier krijgen ze alleen maar ergere shops terug en verdrijven ze de eerbare smartshop- headshop- & growshop- houder. Niet bepaald een inteligente aanpak.