speed en xtc

Discussion in 'XTC' started by trouble, Sep 14, 2004.

 1. trouble

  trouble Newbie

  Reputation Points:
  0
  Messages:
  5
  Joined:
  Sep 14, 2004
  ik ben er vandaag achter gekomen dat mijn zoons (15 en16) speed en xtc en speedpillen gebruiken ze hebben alles verteld en dat ze het maar soms doen maar dat geloof ik niet want de oudste is van de zomer meer als 10 kilo afgevallen nu zeggen ze dat ze het niet meer zullen doen ik weet niet wat ik er mee aan moet gewoon afwachten tot het te laat is of ze geloven?mijn vermoeden is dat het al een jaar aan de gang is.
   
 2. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,288
  Messages:
  38,278
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  Pittige vraag. Wat je in ieder geval niet moet doen is in de aanval gaan. Je kan er wel vanuit gaan dat de oudste goed op dreef is. Zorg dat je zoveel mogelijk over deze middelen en de verchijnselen te weten komt. Op dit forum kan je alles vinden. In ieder geval in de engelse sectie.Dan weet je wat hun bezielt, waaraan je merkt/kan zienof ze gebruikt hebben en kan je de situatie beter inschatten. Het is heel belangrijk dat je begrijpt wat er aan de hand is. Aangezien het gebruik al een tijd aan de gang is, kan je er vanuit gaan dat het niet van de een op de andere dag over zal zijn. Bedenk dat het goed kan zijn dat er nog meer aan de hand is. Je geeft al aan dat je het gevoel hebt dat ze niet helemaal eerlijk zijn en meestal klopt je intuitie. Kijk eens goed naar de thuissituatie. Is die optimaal? Heeft het gebruik effect op school?Ik zou in ieder geval niet doelloos afwachten of klakkeloos geloven. Informeer jezelf, verbeter alles wat thuis te verbeteren is, vergroot je grip op de situatie op subtiele wijze d.m.v. respect, conversatie en het verduidelijken van de regels (Overleg met je partner/moeder v/d kids), verminder de mogelijkheden, waarin ze de hele nachtdoor kunnen gaan.Je zou een gesprek met school aan kunnen gaan, zonder het drugsgebruik aan te geven, maar jezelf wel beter op de hoogte te brengen van hoe het met ze gaat.


  Als je zoons vaak naar party's gaan, dan raad ik je aan om daar eens te gaan kijken. Kijk wat daar gebeurd en probeer te begrijpen wat ze er leuk aan vinden.


  Indien je niet kan voorkomen dat ze deze drugs gebruiken(dit zit er dik in), zorg er dan voor dat de pillen getest worden en er 5htp na gebruik word genomen. Dit laatste scheelt je waarschijnlijk een hoop negativiteit later in de week na gebruik. De effecten van 1 XTC pil houden minimaal 4 uur aan. Het effect is aan iemands lichaam te herkennen aan o.a. aan erg grote pupillen, gespannen kaakspieren en kauwen.


  Speed is veel destructiever dan MDMA( de stof die eer in een XTC pil hoort te zitten). Als je speed op een stuk vlees legt en het een tijdje laat liggen, brand het een gat in het vlees. (overigens best een goede demonstratie) Ook is het verslavender en kan het tot agressief gedrag leiden. XTC gebruik is meestal iets wat binnen een groep gebeurd. Het heeft dus zin om te kijken met welke vrienden je zoons omgaan. Beidde drugs zorgen ervoor dat men eten moeilijk naar binnen krijgt.


  Als je vragen hebt..............
   
 3. xawego

  xawego Gold Member

  Reputation Points:
  106
  Messages:
  553
  Joined:
  Sep 4, 2004
  Het is inderdaad belangrijk zoveel mogelijk over deze drugssoorten te weten te komen. Wil je het ze verbieden? Denk dan aan de gevolgen, aangezien ze nu in de pubertijd (kunnen) zitten kunnen ze tegendraads worden, drugs versterkt namelijk gevoel, dus agressiever en/of juist aanhaliger. De kans is groot dat als je drugs-gebruik verbied ze het stiekum doen, en/of ze zich tegen je kunnen gaan keren. Hebben ze problemen? Van speed kun je namelijk je gevoel uitschakelen. Probeer uit te zoeken of ze het gebruiken om de energiekick, of om problemen te vergeten, of zijn ze misschien meelopers (gebruiken om er bij te horen)?


  Wat voor types zijn je zoons? Zou je het kunnen accepteren (nadat je meer informatie gezocht hebt over speed en xtc) dat ze alleen op een party gebruiken? Ik weet zelf wat drugs is en wat het met je doet, en ik moet toegeven dat als mijn dochtertje later 16 is ik liever zie dat ze af en toe een pilletje gebruikt dan dat ze aan de drank gaat.


  Ik ben nu 31 jaar en heb nu inmiddels zelf een dochtertje, ze is nog maar 14 maanden oud maar ik begrijp je bezorgdheid.


  PS. De meerderheid van de jongeren (en ouderen) die gebruiken drugs tijdens het uitgaan, zoek meer informatie en probeer neutraal mee te kijken met deze generatie jongeren.
   
 4. trouble

  trouble Newbie

  Reputation Points:
  0
  Messages:
  5
  Joined:
  Sep 14, 2004
  Ik ben onder tussen weer wel wat meer te weten gekomen, de jongste van 15 slikt soms xtc voor de kick ze staan meestal op een hangplek waar bijna niemand voorbij komt , en gaan bijna niet uit, er zijn er meerdere uit die groep die vanalles gebruiken.


  De oudste van 16 was altijd een flinke kerel niet dik maar een stuk zwaarder dan z'n leeftijds genoten,(meer een propke)en hij is vrij rustig en gevoelig en werd daar wel eens mee gepest zodat hij vorig jaar niet eens meer mee ging zwemmen. En nu zegt hij dat hij dat van andere hoorde dat je daar goed mee af kon vallen en dat hij er daarom mee begonnen is.


  nu moet ik wel vertellen dat ik er ruim een jaar geleden achter kwam dat ze blowden en toen heb ik er uit gebreid over gepraat en het niet verboden dus nu denk ik heb ik daar niet verkeerd aan gedaan. Wij zijn geen strenge ouders tegen over leeftijd genoten mogen ze vrij veelmaar hier ben ik bang van ik kan dit toch niet accepteren,(we hebben er alleen nog maar over gepraat en zijn niet echt boos geworden alleen verdrietig)
   
 5. xawego

  xawego Gold Member

  Reputation Points:
  106
  Messages:
  553
  Joined:
  Sep 4, 2004
  Van speed val je inderdaad snel (en veel) af zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Hou goed in de gaten dat er geen verslaving aan komt sluimeren, ik zelf vind dat spul best wel (geestelijk) verslavend. Van speed krijg je meer lef en durft dan van je af te bijten, en je krijgt op het moment dat je het gebruikt veel energie. Heb zelf zo'n anderhalf jaar lang elke dag speed gebruikt, ik zat toen in een depressie en kon op die manier die depressie onderdrukken. Ik was aan een kant best bang dat ik niet meer zonder kon, maar dat was gelukkig niet zo want kon er zo van de een op de andere dag afblijven zonder problemen (geen afkick ofzo, maar wel heel erg moe en veel slapen). In juni dit jaar is mijn kat plotseling ziek geworden en overleed de dag erna al, was er helemaal kapot van want dat beestje betekende echt alles voor mij, ik heb toen 2 maandjes vet aan de speed gezeten puur om mijn emoties de baas te kunnen. De kilo's vlogen er asociaal hard af, en dan ben ik al erg lang en slank, bleef niet veel meer van me over. Ik heb gelukkig mezelf in de hand en weet hoe ver ik kan gaan met drugs, stukje ervaring misschien. Nu sta ik weer een tijdje droog (gebruik af en toe een pilletje of neem af en toe een snuifje) en heb mijn oude gewicht weer. Ik weet qua drugs wat ik doe, maar jouw zoon is 'n stuk jonger en heeft nog niet echt ontdekt wat drugs is en kan doen, weinig ervaring (en/of inzicht).


  Als ik in jouw schoenen stond dan zou ik zijn gebruik goed in de gaten houden, in het weekend wat gebruiken zou ik ok vinden, maar als je (snel) af wilt vallen dan ga je al gauw doordeweeks ook gebruiken. Je zou eens een smartshop binnen kunnen wandelen en vragen of ze Ephedra verkopen, koop dan een pot van 100 stuks, dit zijn rode capsules en is een gezondere manier om af te vallen. Ephedra issinds kortin ons landverbodenmaar word vaak nog wel achter de toonbank verocht. Als jij die pot goed verstopt en zorgt dat jouw zoon 's morgens, 's middags 1 capsule krijgt dan heeft hij in principe geen speed meer nodig om af te vallen. Ephedra geeft namelijk ook 'n speedy effect, enwordtook gebruikt alsafslankmiddel, het is een voedinssupplement. Ik raad je aan om wel af en toe wat pauze-dagenin te lassen. Laat je goed voorlichten bij de smartshop. Neem eventueel je zoon(s) mee naar de smartshop.


  Ik ben wel geen dokter maar ik raad jemij adviestoch aan. Ik heb redelijk veel ervaring met drugs, niet alleen prive maar ben ook begeleider in een inrichting (zwakzinnigen en moeilijk opvoedbare kinderen) en heb daarvan veel opgstoken.


  Ik vind het juist goed dat je hier met je zoons over kunt praten, en dat je zelf ook stappen onderneemt om hun te begrijpen en wilt weten wat drugs nou precies is.
   
 6. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,288
  Messages:
  38,278
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  Ephedra of stackers kunnen een goed natuurlijk alternatief zijn, maar niet voor dagelijks gebruik. Ik vind het een goed idee. Ga dan wel naar een smartshop, welke veel info geeft. Dat is niet overal even best. Wat speed betreft zou ik op m'n strepen gaan staan, samen met een goede onderbouwing.
   
 7. xawego

  xawego Gold Member

  Reputation Points:
  106
  Messages:
  553
  Joined:
  Sep 4, 2004
  Heb de hele dag na zitten denken over mijn advies....gelukkig denkt alfa er ongeveer net zo over als mij....was al even bang of ik er verkeerd aan deed over die ephedra's. Als je dit advies nou wel opvolgt dan wil ik toch graag even zeggen dat je rekening mee moet houden dat ephedra een soortnatuurlijke vervanger voor speed is, houd er rekening mee dat je slaapproblemen kunt verwachten als je 's avonds ephedra neemt. Met slaapproblemen bedoel ik dezelfde problemen als bij speed, geen nachtmerries maar moeilijk in slaap kunnen komen. Hou dus rekening met het tijdstip van inname. Als je zoon 's middags voor 2 uur een capsule zou nemen dan kan hij 's avonds gewoon probleemloos slapen. Ik zat gisteravond nog na te denken dat je hierover gewoon met je zoons kunt praten, echt top <img border="0" src= "smileys/smiley1.gif">. Misschien dat je zoon supertrots is dat hij met z'n moeder naar de smartshop gaat, dat hij het gevoel krijgt dat jij hem begrijpt, bezorgt bent en hem wil helpen, dat hij daardoor de speed wel uit zichzelf laat staan. Er staat namelijk ook op de ephedra-verpakking dat je dit beter niet met andere middelen kunt gebruiken, misschien durft hij dan wel geen speed meer aan te raken.....<img border="0" src= "smileys/smiley2.gif">


  Als je liever een ander alternatief zoekt dan gewoon effe vragen hier, er zijn genoeg mensen op dit forum die voor je klaarstaan.
   
 8. xawego

  xawego Gold Member

  Reputation Points:
  106
  Messages:
  553
  Joined:
  Sep 4, 2004
  Hoe ben je er eigenlijk achter gekomen trouble dat je zoons gebruiken?
   
 9. trouble

  trouble Newbie

  Reputation Points:
  0
  Messages:
  5
  Joined:
  Sep 14, 2004
  Ik heb er met mijn zoon over gepraat om naar de smartshop te gaan voor een vervanger van speed en ik ben bereid om naar nog wat meer informatie over die vervanger hem onder mijn begeleiding dat te laten gebruiken op de voor waarde dat hij van de speed afblijft tot hij wat ouder is want ik vind 16 jaar toch een beetje te jong voor dat te doen. en met mijn ander zoon van 15 heb ik de afspraak om niet meer dan 3 xtc pillen per maand te gebruiken als hij naar die feesten gaat en daar was hij heel tevreden mee dus ik hoop dat hij zich een beetje aan die afspraak kan houden en op voorwaarden dat hij ze daar laat testen. ik ben overigens heel blij met jullie advies en met dit forum ik ben er heel veel wijzer van geworden.


  Ik ben er overigens achter gekomen omdat ik het ging vermoeden door dat snel afvallen en de jongeren waar ze wel eens mee omgaan daar word het van gezegd dat ze gebruiken, eerst dacht ik nog even aan anorexia maar toen heb ik gewoon gezegd dat ik dat gehoord had van iemand dat ze gebruiken dat was niet waar dat zei ik zomaar maar toen gaven ze het gelijk toe. maar ik had toch gehoopt dat mijn vermoedens niet klopte dus daarom was ik een beetje in paniek en ben op internet gaan kijken en zo kwam ik op deze site terecht. maar mijn paniek is inmidels over dankzij jullie dus ik hou jullie op de hoogte van het verloop van mijn 2 bavianen (haha). groetjes..
   
 10. xawego

  xawego Gold Member

  Reputation Points:
  106
  Messages:
  553
  Joined:
  Sep 4, 2004
  Ik denk dat het heel goed is wat je met je zoons hebt afgesproken. Het beste is xtc (gratis) bij ggd te laten testen. Er is toevallig net een onderwerp over ephedra geopend op dit forum (nederlands gedeelte), zal de tekst effe voor je copieren.


  Dit is een kruidenextract van de plant Ephedra, dat te vergelijken is met caffeïne, alleen dan veel sterker. Ephedra geeft een enorme energie stoot.
  Het is erg goed om wakker te blijven en zwaar werk te verrichten. Het is tevens een vetverbrander, dus de energie die vrijkomt, komt ook weer ten goede van de lijn.
  Concentratie neemt toe maar Ephedra is geen helper voor moeilijk denkwerk, je haalt namelijk sneller dingen door elkaar.
  Het is goed te gebruiken voor:
  - wakker blijven tijdens het uitgaan
  - alert blijven tijdens het werk
  - het maken van teksten voor talen
  - snel dingen samenvatten, etc.

  Ephedra werkt 6 - 12 uur lang. Het zit in veel smart drugs, zoals stackers, yellow jackets, etc.
  Welke soort het beste is verschilt van persoon tot persoon.
  Efedrine ( de nederlandse naam voor Ephradine ) is chemisch verwant aan amfetamine ( oftewel speed ), het verschil is echter dat Efedrine niet zo sterk is als amfetamine en dat het <U PARENT="D7">niet verslavend[/u] is.


  Er zijn ook wel sites waar je ephedra kunt bestellen maar dat kun je beter niet doen, het beste is gewoon met hem naar de smartshop te gaan. Ik denk dat je door deze manier van aanpak je zoons wel kunt geloven. Beter alternatief kan ik niet bedenken. En nog effe'n handigheidje hoe je kunt checken of je ene zoon z'n xtc-limiet overschrijd is dat je van 1 pilletje de volgende dag gewoon weer de oude bent. Als je meerdere pilletjes neemt dan krijg je beetje kater-effect, dus trillen, warm (zweten)en dan weer koud, geen hap eten door je keel krijgen, beschuitje kun je dan wel in stikken (droge mond), zet hem dan maar beschuit voor, als hij die absoluut niet wil dan heeft hij waarschijnlijk toch stiekum z'n grens overschreden. Denk dat dit wel goed zit....ja...weet het wel zeker...dit komt wel goed <img border="0" src= "smileys/smiley1.gif">


  Ons wel effe op de hoogte houden hoor als je met hem naar de smartshop bent geweest en daarna. Ben erg benieuwd hoe het uitpakt. Als ik iets vind over ephedra waarvan ik denk dat je er iets aan hebt dan geef ik dat wel effe door via private messenger (van dit forum).
   
 11. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,288
  Messages:
  38,278
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  Ik zou het verloop van de verdere gebeurtenissen wel goed in de hand houden. Ga bijvoorbeeld mee naar de testservice. Het is bijna niet te controleren hoeveel xtc er gebruikt word. Onder invloed van XTC is het overigens voor veel mensen moeilijk om geen volgende pil te nemen en vervaagt het verantwoordelijkheidsgevoel. Achterhaal hoeveel pillen je zoons maximaal gebruiken per feest. Stem de afspraken over het aantal feesten daarop af. Ik zou echt eens gaan kijken op zo'n feest. Ook al zou je er niets aan vinden, je weet dan wel waar je zoons naar toe gaan en wat daar gebeurd.


  In welke plaats zit je? Ik kan je waarschijnlijk wel verwijzen naar een goede smartshop.


  Hier kan je pillen laten testen:


  http://www.drugs-test.nl/default10949.html
   
 12. xawego

  xawego Gold Member

  Reputation Points:
  106
  Messages:
  553
  Joined:
  Sep 4, 2004
  Ben eigenlijk best benieuwd hoe het met trouble en haar zoons afgelopen is. Hoop dat ze goede resultaten geboekt heeft met deze adviezen.
   
 13. trouble

  trouble Newbie

  Reputation Points:
  0
  Messages:
  5
  Joined:
  Sep 14, 2004
  Hallo hier ben ik eindelijk weer maar we zijn allemaal even aan de griep geweest. vandaar maar ik ben er nog wel mee bezig geweest mijn jongste zegt dat hij er goed over na gedacht heeft (en hij heeft nu ook verkering)maar dat hij heeft besloten om voorlopig geen xtc meer te gebruiken kijk ik weet natuurlijk niet 100% zeker of hij de waarheid spreek maar ik neem aan van wel want wij verbieden het tenslotte niet dus ik zie wel hoe het verloopt nu ben ik met m'n oudste naar de stad geweest want wij wonen in een dorp daar zijn geen smartshops in die stad hier vlakbij zijn er wel 10 en we hebben ze allemaal gehad en als ik dan naar een van die pillen vraag staan ze me allemaal aan te kijken of ze water zien branden en dat dat een verboden middel is en dat ze geen verboden middellen verkopen we zijn heel de middag van smartshop naar smartshop gegaan en hebben een heeele leuke middag gehad maar geen pillen kunnen vinden dus gaan we binnen kort een stadje verder proberen.


  dus het vervolg komt nog ik ga nu slapen en nog bedankt voor de belangstelling tot gauw doeiii
   
 14. xawego

  xawego Gold Member

  Reputation Points:
  106
  Messages:
  553
  Joined:
  Sep 4, 2004
  In de stad Groningen zijn ze wel te krijgen als je er om vraagt, heb in augustus daar zelf nog een grote pot gekocht. Je zou ook kunnen vragen naar Stacker2, werking is gelijk aan ephedra supercaps. Misschien kun je effe eerst gaan bellen naar Smartshops in jouw omgeving, en vragen naar ephedra, of eventueel stacker2, of een soortgelijk product. Dan hoef je niet voor niets een reis te maken :)
   
 15. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,288
  Messages:
  38,278
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  In Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen is het nog te krijgen. Anders kan je het ook over het net bestellen.
   
 16. Dr. Shadow

  Dr. Shadow Newbie

  Reputation Points:
  10
  Messages:
  85
  Joined:
  Oct 6, 2004
  33 y/o
  hey ik ben bijna 19 nu en ook wel al een tijdje bezig vanaf mn 15de, zelfde verhaal hangplek enzo nu gebruik ik alleen op feesten en probeer af en toe wat nieuws. Ik denk niet dat het wat helpt om het te verbieden veel mensen van rond mijn leeftijd gebruiken en de mensen met strenge ouders zijn het ergste, ik denk dat je er weinig aan kan doen. ze komen er vanzelf wel achter als je een paar vrienden van je flink verkeert hebt zien gaan dan ga je ook wel anders denken en dat overkomt de meeste mensen ook wel.
   
 17. xawego

  xawego Gold Member

  Reputation Points:
  106
  Messages:
  553
  Joined:
  Sep 4, 2004
  Ja dat is gedeeltelijk waar. Maar ephedra is een natuurlijke vervanger voor speed, echt niet aan te raden om deze met andere drugs te gebruiken. Ik ben eerlijk gezegt wel eens harder gegaan op ephedra dan op speed. Elk lichaam is anders gebouwd, maar als ik ephedra gebruik, dan ben ik echt geen pep nodig. Drugs is nou eenmaal errug slecht....ik weet hoe ik mijn eigen lichaam zelf vergiftig met dat spul...Een alternatief voor drugs kan een hulpmiddel zijn...de een heeft er baat bij...de ander niet. Het bespaart je veel geld en hersencellen.
   
 18. toyking

  toyking Newbie

  Reputation Points:
  2
  Messages:
  102
  Joined:
  May 31, 2005
  33 y/o
  Dit is dan wel een heel erg oud topic, maar wou er toch even een reply op geven. Ik vind dit topic wel interresant omdat het dit keer door een ouder is begonnen die niet weet hoe hij met de situatie om moet gaan.


  Ik heb toen ik 16 was echt oorlog met mn moeder gehad toen ze er achter kwam dat ik een keer geblowd had, ze verbood het en als ik hard drugs zo gebruiken zo ze mijn benen breken. Doordat ze het zo verbood ben ik toen alleen maar stiekum gaan blowen, en deed dat toen heel veel. Hard drugs was ik toen der tijd niet in geintereseerd. Ik ben nu 20 en woon nu sinds een jaar bij mn pa, hij is net zo tegen hard drugs als mn moeder, en wil me ook uit huis schoppen als ik het gebruik.(ieder geval hij dreigd er mee, en zou dan verplicht moeten afkicken enz..) Maar toen ik 19 werd kwam ik in aanraking met hard drugs, maar juist omdat mn pa en zijn vrouw zo streng zijn, kan ik niet veel gebruiken,


  Dat komt omdat je het goed aan je uiterlijk kan zien, en ze kennen me iets te goed daarvoor. Nu een jaar later ben ik er wel blij mee dat ze zo streng waren de hele tijd, want ik heb dus niet zo vaak gebruikt. Maar de keren dat ik gebruikt heb heb ik heel veel lol gehad(behalve de laatste keer dan..kut pillen). En ik wil nu ook niet veel gebruiken, omdat ik er tog wel veel bij geweest ben dat mensen en vrienden gebruikten en ik dan niet omdat ik nog naar huis moest waar mn pa op me stond te wachten. Maar ik heb toen veel mensen gruwelijk fout zien gaan, helemaal zien veranderen en zelfs verslaaft zien worden..


  Daardoor ben ik wel anders naar drugs gaan kijken en zorg ik er zelf wel voor dat het bij mij niet zover komt. Ik gebruik wel nog af en toe, maar puur om dingen uit te proberen, weten hoe het voelt etc. En omdat het gewoon onwijs laggen ken zijn drugs gebruiken.


  Maar dan wel zo dat mn ouders er niet achter komen, want ze zijn er nog steeds erg tegen, maar ze hebben ook laten zien dat het ze heel veel verdriet zo doen als ze erachter zouden komen dat ik drugs zou gebruiken. En dat verdriet wil ik ze niet aandoen.


  [​IMG]
   
 19. Ctraltdel

  Ctraltdel Newbie

  Reputation Points:
  21
  Messages:
  212
  Joined:
  Feb 28, 2005
  pfff...wat een topic. Best heftig als je schrikt van je eigen kind. Als ik drugsvoorlichting geef op feesten komen er soms ook erg jonge mensen die veel gebruiken en vanalles door elkaar.


  Wat helpt is denk ik je als ouder goed voor te laten lichten en vervolgens er op een gewone manier met je kind over te praten.


  Aan de stand vragen we vaak waarom mensen gebruiken en dan geven we tips over het gebruik. Als drugsgebruiker wil je vaak optimaal genieten en als je wat meer over gebruik weet dan kan dat. Door bijvoorbeeld minder dan de genoemde 3 keer per maand te gebruiken (xtc). Want niet alleen treedt er aantoonbare schade op maar ook is het effect minder heftig dan dat je eens in de 6 weken iets neemt.


  Je zou als ouder ook nog contact op kunnen nemen met een instantie die met dit soort problematiek bekend is. Niet om je kind opgenomen te laten worden maar om tips te krijgen voor een goede aanpak. Op verschillende sites kun je ook hierover wat vinden (bv. http://www.jellinek.nl/opvoeding/)


  Tips:


  http://www.jellinek.nl/


  http://www.trimbos.nl/


  http://www.brijder.nl/


  http://www.adviesburodrugs.nl/


  http://www.novadic.nl/


  Overigens vind ik de ephedratip geen goeie. Helaas is het ook niet zo moeilijk om verslaafd te worden aan dit goedje. Zijn voorbeelden genoeg van. Zeker als je het met die reden gebruikt. Ga niet het ene veranderen door het andere dat ook verre van gezond is!


  Succes!!!
   
 20. jan

  jan Newbie

  Reputation Points:
  0
  Messages:
  10
  Joined:
  Jan 27, 2006
  41 y/o
  Als jonge mensen XTC gebruiken dan is het raadzaam om alert te zijn op plotselinge veranderingen in hun gedrag. als iemand plotseling erg introvert wordt kan dat een teken van een beginnende depressie zijn. bij XTC gebruik bestaat daarvoor een gering risico. het lijkt me dat dat risico bij jonge mensen wat groter is.