Suriname rolt smokkelnetwerk op

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Jun 19, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Uitgegeven op zondag 18 juni 2006 om 21:41:12

  (Novum/AP) - De autoriteiten in Suriname hebben een netwerk opgerold dat wapens, munitie en drugs uit Colombia naar Europa en de Verenigde Staten smokkelde. Dat heeft minister van justitie Chan Santokhi zondag gezegd.

  De drugs werden met vliegtuigjes uit Colombia gedropt in Guyana en van daar naar Suriname getransporteerd, voor doorvoer naar Europa en de VS. Sinds afgelopen donderdag zijn elf verdachten gearresteerd, onder wie de Guyaanse zakenman Shaheed Khan. Mogelijk wordt Khan uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar hij gezocht wordt wegens cocaïnesmokkel. "Deze man vormt een ernstige bedreiging voor de nationale, regionale en internationale veiligheid", zei Santokhi.

  Khan werd donderdag samen met drie andere Guyanen en enkele Surinamers gearresteerd bij politie-invallen in twee huizen in Paramaribo. Daar vond de politie ook tweehonderd kilo cocaïne. Khan was de afgelopen drie maanden ondergedoken, nadat de autoriteiten in Guyana in enkele van zijn panden wapens en drugs hadden aangetroffen.

  nieuws.nl