Tientallen arrestaties bij drugscontrole

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Aug 12, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Uitgegeven op vrijdag 11 augustus 2006 om 11:34:30

  (Novum) - Een drugscontrole in enkele stoptreinen op het traject van Maastricht naar Luik heeft donderdag geleid tot 71 arrestaties. Dat heeft het Korps Landelijke Politiediensten vrijdag bekendgemaakt. Zes treinreizigers kregen een boete voor het uitvoeren van verdovende middelen. De overigen werden aangehouden omdat ze meer dan vijf gram softdrugs of minstens een halve gram harddrugs op zak hadden. Die drugs zijn in beslag genomen.

  Alle aangehouden treinreizigers moesten mee naar het politiebureau. In totaal werden tweehonderd gram marihuana, dertig gram hasj, vijftien gram heroïne en twee doosjes paddo's in beslag genomen. De drugscontrole werd samen met de Belgische politie uitgevoerd om drugsoverlast en –toerisme te bestrijden.

  Bij de actie werd door de politie gebruikgemaakt van een hond die is gespecialiseerd in het opsporen van drugs.

  [Copyright 2006, Novum]
  http://www.nieuws.nl/269468/Tientallen_arrestaties_bij_drugscontrole
   
 2. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  49 Belgen aangehouden bij Nederlandse drugscontrole
  Meer dan zeventig mensen, van wie 49 Belgen, zijn donderdag aangehouden bij een drugscontrole op een aantal stoptreinen tussen de Nederlandse grensstad Maastricht en Luik. Dat meldt een Nederlandse politiebron vrijdag.

  "Slechts zes personen waren in het bezit van meer dan vijf gram softdrugs of een halve gram harddrugs (de toegelaten hoeveelheid in Nederland, nvdr). Ze kregen een boete en de drugs werden in beslag genomen", verklaarde Carine Portengen, de woordvoerster van de Nederlandse spoorwegpolitie.

  De drugshond vond drugs bij 49 Belgen, 16 Fransen, 2 Nederlanders, 2 Duitsers, een Spanjaard en een Tunesiër. In totaal nam de politie 200 gram marihuana, 30 gram hasj en 15 gram heroïne in beslag.

  Maastricht
  De operatie maakte deel uit van een reeks acties die dienen om het drugstoerisme in Maastricht te ontmoedigen. De spoorwegpolitie voerde de controle uit in samenwerking met de politie van Limburg-Zuid, de Koninklijke Marechaussee en de Belgische federale politie.

  In Nederland werd het gebruik en het bezit van een kleine hoeveelheid softdrugs in 1976 uit de strafwet gehaald. Het kweken en de verkoop op grote schaal zijn daarentegen wel verboden. (belga)
  11/08/06 16u38

  bron http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_242389.html?wt.bron=dossierArt4