Twee jaar geëist in Twentse drugszaak

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Aug 3, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Uitgegeven op dinsdag 01 augustus 2006 om 15:57:40

  (Novum) - De twee mannelijke hoofdverdachten in een Twentse drugszaak hebben twee jaar gevangenisstraf tegen zich horen eisen, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag. De twee mannen, 24 en 26 jaar oud, worden verdacht van de verkoop van speed in het uitgaanscircuit, bij hen thuis en bij klanten thuis.

  Tegen een derde verdachte, volgens het OM een hulpje van het tweetal, eiste het OM voor de rechtbank in Almelo vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. De enige vrouwelijke hoofdverdachte, een 25-jarige inwoonster van het Twentse Wierden, komt op 19 september voor.

  Naast deze drie verdachten is een groep van ten minste zestig afnemers aangehouden, allen afkomstig uit de omgeving van Almelo en Wierden. Een deel van deze groep verkocht volgens de politie de drugs door. De meeste klanten zijn tussen 18 en 24 jaar oud. Vijf verdachten zijn minderjarig. De jongste is 15 en vier anderen zijn 17. Zij moeten op verschillende data in september voor de politierechter verschijnen.

  bron http://www.nieuws.nl/264711/Twee_jaar_geeist_in_Twentse_drugszaak