Twee verdachten gepakt in internationale drugszaak

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Sep 9, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Verdachten internationale drugszaak in bewaring
  Uitgegeven op maandag 11 september 2006 om 16:57:46

  (Novum) - De twee mannen die donderdag werden aangehouden op verdenking van handel in synthetische drugs, blijven zeker twee weken langer vast. Dat heeft het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) maandag gemeld. Het gaat om een 36-jarige man uit het Groningse Wildervank en een 43-jarige Roemeen. Zij behoren vermoedelijk tot een internationaal drugsnetwerk dat de politie sinds vorig jaar op het spoor is.

  Drie andere verdachten werden vorige week aangehouden op verdenking van het afnemen van drugschemicaliën, onder wie een 59-jarige man uit het Friese Joure. Donderdag besloot de rechter-commissaris hem nog zeker twee weken langer vast te houden. De andere twee verdachten, uit Drachten en Lelystad, zijn na verhoor vrijgelaten.

  In het onderzoek naar het internationale drugsnetwerk werkt de politie Drenthe samen met de Nationale Recherche en de opsporingsdienst Fiod-ECD. Het netwerk zou zich hebben uitgebreid naar België en Zweden. De hoofdverdachte is een 58-jarige man uit Smilde, die eerder veroordeeld is geweest voor handel in drugs. Tijdens zijn verblijf in de gevangenis zou hij door zijn gegaan met het opzetten van een drugsnetwerk.

  De hoofdverdachte is 14 juli aangehouden en zit in voorlopige hechtenis. De politie heeft het afgelopen jaar een aantal verdachten opgepakt die naar hem verwijzen. Ook is in mei een xtc-laboratorium ontmanteld in Ermelo. Een 37-jarige man uit Drachten, die in juli in Moldavië werd gearresteerd, is inmiddels uitgeleverd. Hij zou grondstoffen leveren aan producenten van synthetische drugs.

  [Copyright 2006, Novum]
  bron http://www.nieuws.nl/285386/Verdachten_internationale_drugszaak_in_bewaring  http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_24_uur/nieuwsbericht/asp/artnr/114545/zoeken/ja/index.html
   
  Last edited: Sep 16, 2006