Vliegtuig voor rokers

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Equality, Jun 26, 2006.

 1. Equality

  Equality

  Reputation Points:
  182
  Messages:
  132
  Joined:
  Nov 23, 2005
  39 y/o
  BERLIJN - Roken in het vliegtuig. Het mag niet, maar de Duitse zakenman Alexander Schoppmann (55) denkt dat veel reizigers er heel wat voor over hebben om aan boord wel een sigaret te mogen opsteken. Hij wil een luchtvaartmaatschappij voor rokers oprichten.

  Met twee geleasede Boeings 747 wil Schoppmann vanaf volgend jaar rokersvluchten aanbieden tussen Düsseldorf en Tokio. Naam van zijn firma: Smintair, Smokers International Airlines.

  In Duitsland, dat in vergelijking met andere Europese landen - en helemaal met de VS - een rokersparadijs is, woedt momenteel juist een debat over een verbod op roken in openbare ruimtes. Ook over tabaksreclame, nog prominent aanwezig, wordt gediscussieerd.

  Schoppmann, die zelf anderhalf pakje per dag zegt te roken, windt zich enorm op over de 'uit Amerika overgewaaide hetze' tegen rokers. ''Ik heb in mijn leven vastgesteld dat alleen holbewoners en rijken werkelijk vrij kunnen zijn,'' zei hij tegen de Süddeutsche Zeitung.

  Roken, vindt Schopmann, is synoniem aan vrijheid. Als Smintair echt wordt opgericht, kan niemand een rookverbod aan boord opleggen. ''Dat bepaalt de firma zelf,'' zegt Cornelia Cramer van het Luftfahrtbundesamt in Braunschweig.

  Goedkoop zullen de rokersvluchten overigens niet worden. Schoppmann richt zich op de zakenreiziger, die behalve over een asbak ook graag over veel beenruimte beschikt. De vakbonden hebben aanstaand cabinepersoneel al gewaarschuwd. Schopmann laat het niet bij vliegen, maar wil ook Smintrestaurants en -resorts.

  Bron: Parool.nl - 24 juni 2006