Waarom worden drugs als luchtverfrissers verkocht?

Discussion in 'Research Chemicals' started by pennywise13, Oct 28, 2006.

 1. pennywise13

  pennywise13 Newbie

  Reputation Points:
  0
  Messages:
  1
  Joined:
  Oct 28, 2006
  Re: Welke luchtverfrisser is je het best bevallen?

  hey allemaal , net nieuw hier, maar begrijp ik goed dat ik gewoon een flesje luchtverfrisser achterover in mijn nek kan kiepen? en zo ja welke en waar te koop????
   
 2. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,318
  Messages:
  38,297
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  Re: Welke luchtverfrisser is je het best bevallen?

  Nee dat kan je niet. Dat zou zware gezondheidsproblemen opleveren en waarschijnlijk een ambulancerit naar ziekenhuis.

  Er worden in Nederland producten aangeboden, die als luchtverfrisser of een ander product verkocht worden. Maar eigenlijk zijn dit drugs. Vaak word hier niet bij vermeld welke drugs hierin zitten.

  Waarom?
  De Nederlandse overheid heeft met de medicijnwet een manier gevonden om vanalles te verbieden wat hun niet aanstaat, zonder hierbij te hoeven bewijzen dat de drug ongezond of gevaarlijk is. De wet zegt namelijk simpel gezegd dat alles een medicijn is wat een effect op de werking van je lichaam heeft. Als je een appel eet, heeft dit effect op je lichaam. Zo heeft de overheid in het verleden diverse research chemicals zoals 2C-T-2 verboden. De medicijnwet is bedoeld voor medicijnen. De opiumwet is bedoeld voor het verbieden van gevaarlijke drugs. De overheid pleegt dus wetsmisbruik en zelfs machtsmisbruik.

  Ondertussen worden al de producten van de smartshops verboden, met rotsmoezen.
  1. Het verbod op droge paddestoelen. Het enige verschil is water.
  2. Zo zijn kruidenjoints met salvia, wild lettuce of kratom volgens de overheid tabaksvervangers.
  3. Kava-Kava zou volgens een allang weerlegd onderzoek verhoogde kans op leverschade geven.
  4. Efedra is in navolging van de VS verboden, nadat de Nederlandse staat net een rapport had uitgebracht dat 50mg per dosering veilig zou zijn. In de VS is het verbod in een groot aantal staten teruggedraaid nadat de FDA de schadelijkheid van efedra niet kon bewijzen.
  5. Yohimbe word na decenia vrije verkoop ineens verboden. De betiteling in de tekst van het verbod als potentiepil, doet vermoeden dat de farmaceutische industrie hier weer achter zit. Lees: Pfizer(Viagra).
  Het gebeurd heel sneaky. Product voor product. Als alles in een keer verboden zou worden, zou dit behoorlijk wat tumult hebben opgeleverd. Maar beetje bij beetje word het geacepteerd. Nu heeft de overheid in gesprekken met de VLOS (Overkoepelende smartshop organisatie) de afspraak gemaakt dat als de smartshops geen synthetische drugs meer zouden verkopen, dat de overheid het assortiment van de smartshops ongemoeid zou laten. Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze afspraak gebroken.

  De reactie van een aantal sluwe producenten is het op de markt brengen van deze 'luchtverfrissers' met daarin research chemicals, die doordat ze een ander gebruik hebben, dan inname, niet onder de medicijnwet vallen.
  De enige van deze producten die nu nog op de markt is, is APK. Het is onbekend wat erin zit.