Waarschuwing verontreinigde coke!!!!!!!!

Discussion in 'Cocaïne' started by Ctraltdel, Nov 16, 2005.

 1. Ctraltdel

  Ctraltdel Newbie

  Reputation Points:
  21
  Messages:
  212
  Joined:
  Feb 28, 2005
  Beste forum bezoekers,


  Zoals jullie weten was er weer vervuilde coke gevonden. Dit geldt nu ook voor Zuid-Nederland.


  Zie onderstaand bericht geplaatst op http://wwww.unitydrugs.nl:
  In de regio Oost-Brabant is verontreinigde cocaïne in omloop,
  waarschijnlijk met het ZEER GEVAARLIJKE atropine.


  Na gebruik van cocaïne die verontreinigd is met atropine kunnen de volgende symptomen optreden:

  Waanbeelden of hallucinaties
  Onhandelbaarheid en agressiviteit
  Hartkloppingen
  Verlaagd bewustzijn
  Extreem droge mond

  Gebruik van met atropine verontreinigde cocaïne kan levensgevaarlijk zijn, als gevolg van ademhalings- en hartritmestoornissen.  LET OP: HET UITERLIJK VAN DE COCAÏNE ZEGT NIETS OVER DE SAMENSTELLING!


  Wanneer iemand in problemen komt door cocaïne gebruik, bel onmiddelijke een ambulance (112) en vertel de hulpverleners dat het mogelijk om een atropine-vergiftiging gaat.


  De enige manier om te achterhalen wat er in je coke zit is het te laten testen. Testen duurt een week. Let ondertussen goed op mensen die gebruiken!


  Voor verdere informatie kan het publiek bellen met de Drugs Infolijn 0900-1995 (EUR 0,10 min) of met de informatiewinkel Novadic-Kentron: 040-2366355


  Je kunt ook de volgende internetsites raadplegen:
  www.novadic-kentron.nl
  http://www.drugs-test.nlEdited by: ctraltdel
   
  Last edited by a moderator: Sep 30, 2006
 2. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  hallo heb ook zoiets gepost in je andere topic van het ziekenhuis


  greets
   
 3. Boyv

  Boyv Silver Member

  Reputation Points:
  18
  Messages:
  96
  Joined:
  Aug 22, 2005
  Dat weet ik zo nog niet hoor. Ik hoorde van iemand anders dat het slechts om een enkel geval ging, en dat de media dat weer erg overdreven heeft.  edit: ik vraag het even naEdited by: Boyv
   
 4. Ctraltdel

  Ctraltdel Newbie

  Reputation Points:
  21
  Messages:
  212
  Joined:
  Feb 28, 2005

  Klopt, in eerste instantie was dit ook zo (zie mijn eerdere post) maar nu is het op een andere plek opgedoken. Overigens werkt Anouk, net als ik, bij Unity. Op de Unity pagina is nu bovenstaand bericht geplaatst.


  LET OP: dit staat er nu pas, niet na de eerste berichten!
   
 5. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Bijzonder gevaarlijke drugs in Belgie

  awww.belg.be_ws_i_nieuws_MDMA1.png Volksgezondheid waarschuwt voor bijzonder gevaarlijke drugs in België. In het kader van het “Early Warning System” werd het programma drugs van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid op de hoogte gebracht van intoxicaties vermoedelijk door cocaïne met atropine, wondbotulisme bij druggebruikers en tabletten met een hoge dosis MDMA.

  COCAÏNE: GEVAARLIJKE COMBINATIE MET ANDERE PRODUCTEN.

  In België zijn er verscheidene intoxicaties na gebruik van cocaïne (gesnoven of geïnjecteerd) in het weekend van 11 november en de daaropvolgende dagen. De gebruikers vertoonden symptomen zoals bij intoxicatie met atropine. Ze hadden last van evenwichtstoornissen, hallucinaties, verwardheid, agressie, waanideeën en verwijding van de pupillen. Resultaten van analyse van urine werden nog niet meegedeeld, maar waarschijnlijk gaat het om cocaïne gemengd met atropine, zoals dit ook al voorkwam in België eind 2004. Ook in andere Europese landen werden intoxicaties vastgesteld na het gebruik van cocaïne verdund met atropine.

  Atropine wordt in de geneeskunde gebruikt voor bepaalde hartaandoeningen en als antidotum bij bepaalde intoxicaties met insecticides. Een te hoge dosis van atropine geeft veelvuldige symptomen: agitatie, agressie, verwarring, hallucinaties, droge mond, constipatie, mydriase (verwijding van de pupillen), tachycardie (versnelde hartslag), urineretentie, een droge, warme en rode huid.

  De laatste tijd wordt ook cocaïne gemengd met hydroxyzine op de markt aangeboden in België, Luxemburg, Nederland en Frankrijk. In België werden enkel stalen geanalyseerd sinds september 2005. Er werden tot nu toe geen intoxicaties vastgesteld in België door dit mengsel, in tegenstelling tot in Frankrijk waar zich op 24 februari 2005 een intoxicatie voordeed na injectie van de combinatie cocaïne/hydroxyzine. De patiënt leed aan volgende symptomen: een ongewoon onbehagen, afwezigheid, beven en tachycardie (versnelde hartslag).

  Behalve de combinatie van cocaïne met atropine en die van cocaïne met hydroxyzine, werd ook al de combinatie van cocaïne met levamisol teruggevonden in België, Nederland en Frankrijk. Levamisol (Ergamisol®) wordt in de geneeskunde gebruikt als immunostimulans. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de behandeling van worminfecties. Intoxicaties met deze laatste combinatie zijn niet gekend.


  HEROÏNE: CLUSTER VAN GEVALLEN VAN WONDBOTULISME IN DE FEDERALE STAAT NOORDRIJN-WESTFALEN, DUITSLAND

  Gedurende de laatste 2 weken werden minstens 10 gevallen van wondbotulisme vastgesteld bij injecterende druggebruikers in Noordrijn-Westfalen (rond de steden Keulen, Bonn en Aken). Drie gevallen zijn bevestigd door laboratoria. De patiënten vertonen typische klinische tekenen en symptomen (bv. verlamming van hersenzenuwen VI en VII, diplopie (dubbel zicht), ptosis (hangende oogleden), moeilijkheden om te slikken of ademhalingsproblemen). Een gemeenschappelijke bron van herkomst is nog niet gevonden, maar er wordt vermoed dat onderhuids geïnjecteerde vervuilde heroïne de infectie veroorzaakte. Het kan niet worden uitgesloten dat de vervuilde heroïne eveneens naar andere landen verspreid is.

  In 2004 was er ook al een geval van wondbotulisme bij een heroïne-gebruiker in Duitsland (Bayern). In de voorgaande jaren stelden ook Ierland en het Verenigd Koninkrijk enkele gevallen van Clostridium infectie vast door besmette heroïne.

  MDMA: TABLETTEN MET HOGE DOSIS

  Ondertussen zijn de analyseresultaten bekend van 102 tabletten met een hoge dosis MDMA (XTC). Deze analyse werd uitgevoerd door de Afdeling Drugs en Toxicologie van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie. De tabletten werden in beslag genomen in Antwerpen op 4 mei 2005.

  Vorm : rond
  Kleur : blauw-violet
  Logo : Longhorn (Europolcode 020-01)
  Breuklijn : ja
  Gemiddelde diameter : 9,09 mm
  Gemiddelde dikte : 3,78 mm
  Gemiddeld gewicht : 301 mg
  Gemiddeld gehalte aan MDMA : 155 mg MDMA (51%) per tablet
  Foto : hieronder

  awww.belg.be_ws_i_nieuws_MDMA.png

  Het gehalte MDMA gevonden in de tabletten is hoog en het gebruik van dergelijke tabletten zou tot de dood kunnen leiden of tot ernstige gezondheidsproblemen zoals convulsies, hyperthermie, coma.

  Men moet nogmaals waarschuwen dat het gebruik van illegale drugs altijd gevaarlijk is. Gezien het steeds gaat om niet gecontroleerde samenstellingen kunnen druggebruikers nooit weten wat ze nemen.
   
  Last edited by a moderator: Sep 30, 2006
 6. toyking

  toyking Newbie

  Reputation Points:
  2
  Messages:
  102
  Joined:
  May 31, 2005
  33 y/o
  Dood van xtc pillen???????
   
 7. U-NiQUE

  U-NiQUE Newbie

  Reputation Points:
  0
  Messages:
  20
  Joined:
  Jan 24, 2006
  Nee aan die pillen ga je niet dood hoor, bij verstandig gebruik dan.
  De overheid beschouwd deze pillen als gevaarlijk, omdat het gemiddelde van pillen zo rond de 90mg lag. En deze zo rond de 150mg. Maar er zijn genoeg mensen die op een avond 300mg naar binnen werken (niet dat het goed is)
  De pil op de foto lijkt verdacht veel op de Mitsu's die we in nederland hadden, toen kwam er ook een bericht in de krant erover...
   
 8. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,281
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  De producent van die pillen mag eerst wel eens wat water toevoegen aan zijn kleurstof voordat hij gaat mengen. Zou me niets verbazen als je van deze pillen een blauwe bek krijgt. De kleurstof is niet egaal verdeelt over de pil. 150 mg is voor SWIM juist goed. Maar het zou goed zijn als er een standaard dosering zou komen per pil of dat men de dosering in de pil zou drukken ipv het logo.
   
  Last edited by a moderator: Sep 30, 2006
 9. legalize!

  legalize! Titanium Member

  Reputation Points:
  99
  Messages:
  118
  Joined:
  Apr 6, 2005
  from The Netherlands
  Daar ben ik het helemaal mee eens :)
   
  Last edited by a moderator: Sep 30, 2006
 10. Ctraltdel

  Ctraltdel Newbie

  Reputation Points:
  21
  Messages:
  212
  Joined:
  Feb 28, 2005
  Tja, wie is het er niet mee eens ;) Zou mooi zijn als het legaal te verkrijgen was! Overigens: als je op een feest bent en onze Unity stand tegenkomt (drugs-info) dan moet je eens een mdma-bijsluiter komen halen. Het is een vergelijkbare bijsluiter zoals je die bij andere legale medicijnen krijgt. Zelfs op datzelfde dunne papier.
   
 11. U-NiQUE

  U-NiQUE Newbie

  Reputation Points:
  0
  Messages:
  20
  Joined:
  Jan 24, 2006
  Klinkt leuk om te hebben, zal ernaar uit kijken!
   
 12. Ruud

  Ruud Gold Member

  Reputation Points:
  400
  Messages:
  536
  Joined:
  Aug 25, 2005
  35 y/o from The Netherlands
  Ik ben op feesten genoeg geweest maar nog nooit een stand van Unity tegengekomen. Op welke feesten staan jullie zoal? Ook op hardstyle/hardcore feesten? Misschien op Exqlusive komende zaterdag (Heineken music hall)?
   
 13. Ctraltdel

  Ctraltdel Newbie

  Reputation Points:
  21
  Messages:
  212
  Joined:
  Feb 28, 2005
  Ha Ruud,

  We staan heel veel op hardcore feesten (we werken wel met veel mensen die allemaal als vrijwilliger werken anders zou je elke week 2 feesten hebben). Ook op X-Qlusive staan we. Vaak is er op zo'n feest een plek waar je bijv. eten en drinken kunt kopen en waar ze standjes hebben met zonnebrillen etc. Daar staan we dan tussen met zo'n marktkraampje. Soms hangen we nog posters met drugs op.

  We proberen op elk feest te staan maar niet elke organisator wil ons hebben (want soms zeggen ze dat er helemaal geen drugs gebruikt worden:cool:).

  De feesten waar we binnenkort staan:

  Awakenings op 10-02-2006 (en 11)
  Trance Energy op 11-02-2006 (sta ik zelf)
  Masters of Hardcore op 18-02-2006 (sta ik zelf)
  In Casa op 24-02-2006
  Teqnology op 25-02-2006
  Hardbass op 01-04-2006
  METATRON op 01-04-2006 (sta ik zelf)
  Carl Cox & Friends op 08-04-2006
  In Qontrol op 15-04-2006


  ...en er komen er nog wel meer bij! ;)
   
 14. Ruud

  Ruud Gold Member

  Reputation Points:
  400
  Messages:
  536
  Joined:
  Aug 25, 2005
  35 y/o from The Netherlands
  Als ik jullie zie morgen kom ik vast ff een kijkje nemen en de MDMA bijsluiter halen natuurlijk.

  Testen jullie ook drugs of is dit niet meer toegestaan?

  B.T.W. Sta je er morgen zelf ook?
   
 15. Mr Sosa

  Mr Sosa Newbie

  Reputation Points:
  0
  Messages:
  12
  Joined:
  Jan 18, 2006
  41 y/o from The Netherlands
  pas goed op swim heeft helaas ook vervuilde coke gekocht,gelukig laat ik altijd alles testen.Dus wees voorzichtig en als je het niet vertrouwd laat het testen,drugs gebruiken is een ding maar je hoeft niet je leven exstra op spel te zetten met troep dus wees slim en test het groeten Mr Sosa Het Leven is Feesten en Feesten is Leven
   
 16. hardcoreharmreducer

  hardcoreharmreducer Newbie

  Reputation Points:
  91
  Messages:
  61
  Joined:
  Mar 28, 2006
  Dat er soms vervuilde dope de ronde doet, en dat er daarbij soms slachtoffers vallen, wordt blijkbaar volledig in de schoenen van de coke (of whatever dope) zelf geschoven (you know: drugs are bad)

  Dat we deze toestanden meemaken omwille van het drugverbod (en dat het huidige beleid dus oorzaak is) hoor ik niemand vertellen.

  Drugsbeleid in functie van welzijn en gezondheid?

  Als je de vraag zou stellen aan de directeur van het federale agentschap voor voedselveiligheid:

  "kan je ons uitleggen wat het verschil is voor de consument tussen een gecontroleerd productie -en verkoopsproces en een niet gecontroleerd productie -en verkoopsproces"

  Als hij zegt dat een niet-gecontroleerd proces nefast is voor volksgezondheid en welzijn, dan hebben we er een medestander bij voor het in vraag stellen van het drugsverbod. (hij kan niet anders, het tegenovergestelde gaat in tegen alles waar hij voor staat)

  Doen!

  Sx
   
 17. Divalici0us

  Divalici0us Newbie

  Reputation Points:
  2
  Messages:
  54
  Joined:
  Apr 12, 2006
  Kan dat ook met basecoke?
   
 18. Ruud

  Ruud Gold Member

  Reputation Points:
  400
  Messages:
  536
  Joined:
  Aug 25, 2005
  35 y/o from The Netherlands
  Ja, aangezien atropine ook een basische alkaloide is(atropine is de stof waarmee het vervuild is). Wanneer cocaine hcl(snuifcoke) omgezet wordt naar de vrije base(basecoke) veranderd atropine ook naar de vrije base en kan dan ook gerookt worden zonder dat de stof afbreekt.
   
 19. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,281
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  FORS MEER MELDINGEN NA WAARSCHUWING TRIMBOS

  VERVUILD. Het Trimbos-instituut heeft extra meldingen binnengekregen naar aanleiding van de waarschuwing voor verontreinigde cocaïne die het deed. De instelling trok aan de bel nadat bij het lichaam van een dode gebruiker cocaïne werd gevonden waarin de stof atropine zat. Of de man daadwerkelijk hieraan is gestorven moet autopsie uitwijzen.

  HET TRIMBOS MELDT dat er meerdere incidenten zijn gemeld waarbij mensen zich onwel voelden na het gebruik van de harddrug.

  Hoeveel dit er zijn wil het niet prijsgeven, 'maar ze zijn niet op iin hand te tellen', aldus Peter van Dijk van het instituut. Atropine kan zorgen voor extreme rusteloosheid, hallucinaties en een onregelmatige hartslag en in het uiterste geval een dodelijke afloop.

  HET TRIMBOS-INSTITUUT adviseerde gebruikers ook cocaone voorlopig niet aan te raken, een waarschuwing die niet overal in goede aarde viel.

  De belangenvereniging voor drugsgebruikers MDHG heeft forse kritiek.
  "Het Trimbos instituut zegt heel makkelijk 'je moet voorlopig maar even geen cocaïne gebruiken', alsof dat zo makkelijk gaat. Deze mensen zijn verslaafd!", zegt Willemijn Los. "Ze proberen hun hele leven al te stoppen, alsof ze dat nu even doen."

  Metronieuws
  Pubdate: 7 augustus 2007
   
 20. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,281
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  COKEGEBRUIKERS IN ZIEKENHUIS ALKMAAR

  ALKMAAR - De GGD Hollands Noorden waarschuwt voor met atropine vervuilde cocaïne die vermoedelijk in Alkmaar en omgeving wordt verhandeld.
  Aanleiding is de behandeling van twee mensen afgelopen weekeinde in het Medisch Centrum Alkmaar nadat zij cocaïne hadden gebruikt.

  Volgens de GGD kan het gebruik van de vervuilde cocaïne levensgevaarlijk zijn. Het Trimbos-instituut meldde vorige week dat een gebruiker is overleden. Volgens het instituut zijn er vanuit het hele land meldingen die duiden op gebruik van verontreinigde cocaïne.

  Atropine werkt als tripmiddel. Bij een overdosis krijgt de gebruiker last van hallucinaties, rusteloosheid en gedaald bewustzijn. Ook kan de persoon bewusteloos raken. Er kunnen ademhalings- en hartritmestoornissen optreden die kunnen leiden tot de dood.

  Eind 2004 en eind 2005 was er in Nederland ook vervuilde coke in omloop.
  Meer dan twintig cocaïnegebruikers zijn toen ernstig ziek geworden.

  Vorige maand is ook cocaïne vermengd met atropine aangetroffen in Italië, waar diverse gebruikers in het ziekenhuis zijn opgenomen. Een vrouw is overleden.

  De Telegraaf
  Pubdate: 8 augustus 2007