Wietplantage Brandt Af

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Jan 27, 2006.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,295
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  WIETPLANTAGE BRANDT AF
  DEN HAAG - Een brand, ontstaan in een wietplantage in de villawijk van Ypenburg, heeft woensdagmorgen 25 januari grote schade aangericht aan woningen aan de Wingerd. Niemand raakte gewond door de brand die om half zeven werd ontdekt.
  De bewoner van het huis waar de brand in de plantage ontstond, een 37-jarige Hagenaar, is aangehouden door de politie. Zijn hond is meegenomen door de Dierenambulance in afwachting van de vrijlating van zijn baasje. De man bewoonde het huis alleen.
  De buurt is geschokt over de aanwezigheid van een hennepkwekerij. "Dat verwacht je toch niet in deze omgeving'', zegt een bewoner die anoniem wil blijven. Ook direct naastgelegen buren hebben nooit iets gemerkt of geroken. Hun huizen hebben door de brand fikse schade opgelopen. Een van de aangrenzende woningen, die rook- en waterschade opliepen, staat te koop.
  Toch is het de tweede keer in een jaar dat er een wietplantage in de Wingerd wordt ontdekt, weten andere bewoners van Boswijk. "Aan de overkant was het mensen opgevallen dat er steeds grote plastic zakken uit het huis werden gehaald. De politie heeft het huis toen kennelijk in de gaten gehouden en de wietplantage opgerold.''
  De brandweer kijkt er minder van op dat de woningbrand, waarbij de vlammen hoog uit het dak sloegen, is veroorzaakt door een hennepkwekerij. "Ze zitten gewoon overal'', zegt een woordvoerder. De melding van de brand kwam om half zeven bij de brandweer binnen. Of de eigenaar van de hennepkwekerij zelf heeft gebeld is niet duidelijk, maar een van de buren had al een brandlucht geroken. De vlammen sloegen al snel door het dak. De brand ontstond op de zolder onder het dak, waar de hennepplanten en groeilampen waren opgesteld. De brandweer benaderde de zolder voorzichtig omdat een aantal lampen explodeerden. Het vuur is vervolgens vanuit de woning en met inzet van hoogwerkers bestreden. De bewoner was inmiddels meegenomen door de politie, waarbij enige overredingskracht nodig was.
  Doordat er geen brandwerende scheidingswanden in de dakconstructie zitten, liepen de daken van drie aangrenzende woningen, ook brand- en rookschade op.
  "De muren van deze woningen hebben wel, wat wij noemen, 60 minuten-scheidingswanden, maar de daken niet'', zegt een woordvoerder van de brandweer. "Maar we hebben de daken toch kunnen redden.''