1. Dear Drugs-Forum readers: We are a small non-profit that runs one of the most read drug information & addiction help websites in the world. We serve over 4 million readers per month, and have costs like all popular websites: servers, hosting, licenses and software. To protect our independence we do not run ads. We take no government funds. We run on donations which average $25. If everyone reading this would donate $5 then this fund raiser would be done in an hour. If Drugs-Forum is useful to you, take one minute to keep it online another year by donating whatever you can today. Donations are currently not sufficient to pay our bills and keep the site up. Your help is most welcome. Thank you.
  PLEASE HELP

Wietteler gepakt door zijn eigen navigatiesysteem

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mrPartypictures, Oct 22, 2006.

 1. mrPartypictures

  mrPartypictures Gold Member

  Reputation Points:
  87
  Messages:
  225
  Joined:
  Dec 3, 2005
  from The Netherlands
  Regelmatig duiken er berichten op van domme criminelen, die het de politie wel erg makkelijk maken door informatie op hun mobieltje achter te laten. In de Verenigde Staten is een wietteler opgepakt die al zijn teellocaties op zijn navigatiesysteem ingevoerd had. De wietteler werd gepakt tijdens een routinecontrole.

  De politie vond maar liefst negen kilo wiet in de auto van de opgepakte wietteler. Bij zijn arrestatie had verdachte een mobiel navigatiesysteem bij zich. Bij nadere inspectie bleek dat de man de coördinaten van al zijn teellocaties in het apparaatje had ingevoerd. Het was voor politie een makkie om de locaties te vinden.

  Door zijn eigen domheid en strafbare feiten uit het verleden, kijkt de man tegen een gevangenisstraf van 59 jaar aan....


  Bron: http://www.portablegear.nl/nieuws/3/64/5304/GPS_verraadt_positie_wietteler.htm
   
 2. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  13,688
  Messages:
  28,735
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  De politie van Racine County in de Amerikaanse staat Wisconsin is er dankzij Google Earth in geslaagd om meerdere wietplantages op te sporen. Dat meldt de lokale krant Journal Times.

  De politie kwam de wietplantages bij toeval op het spoor. De 37-jarige eigenaar van de plantages werd op de snelweg aangehouden door de politie. Toen de agenten een sterke wietlucht roken, besloten zij de auto verder te onderzoeken. In de kofferbak troffen zij meer dan acht kilo wiet aan.

  Maar er zat in de auto ook een GPS-systeem. De agenten besloten de coördinaten die in het GPS-systeem opgeslagen waren, in te voeren in Google Earth. Het programma toonde daarop drie maïsvelden, waar de kweker tussen het normale gewas ook marihuanaplanten had staan. De man kan een boete van 90.000 dollar en een celstraf van 59 jaar opgelegd krijgen.