XTC-lab aangetroffen in bedrijfspand

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Sep 6, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Oisterwijk - Dinsdagmorgen heeft de politie tijdens een hennepactie bij toeval een vrij groot XTC-laboratorium aangetroffen in een bedrijfspand aan de Schijfstraat. De brandweer van Oisterwijk kwam ter plaatse om te assisteren bij het onderzoek en de ontmanteling. Tevens zijn specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen en de Technische Recherche ter plaatse gekomen om een sporenonderzoek in te stellen en om zorg te dragen voor een deskundige en verantwoorde ontmanteling.

  Agenten gingen vanmorgen samen met medewerkers van Essent ter plaatse om een onderzoek in te stellen naar aanleiding van meldingen dat zich in het pand mogelijk een hennepkwekerij zou bevinden. Er waren meldingen van stankoverlast en van mogelijk hennepafval in containers op het terrein. Nadat de toegangsdeur was geforceerd, kwam de dienders een zoete chemische lucht tegemoet. Ook zagen zij in de ruimte jerrycans met mogelijk chemicaliƫn en cilinders staan. Hierdoor rees het vermoeden van een XTC-lab. Dit vermoeden werd later bevestigd door deskundigen.

  Het laboratorium was niet in bedrijf op het moment van de inval. Vanmiddag is het pand uitgebreid onderzocht. Er zijn diverse chemicaliƫn en stoffen in beslag genomen die gebruikt worden bij de fabricage van synthetische drugs. Het ontmantelen neemt nog geruime tijd in beslag. De politie stelt een nader onderzoek in naar de exploitanten. Tot op heden zijn geen aanhoudingen verricht. Uit voorzorg werden drie bedrijfspanden in de omgeving ontruimd. Burgemeester Kortmann van Oisterwijk heeft zich ter plaatse op de hoogte gesteld.

  bron http://www.blikopnieuws.nl/bericht/32385
   
 2. Jackyl

  Jackyl Titanium Member

  Reputation Points:
  96
  Messages:
  76
  Joined:
  Mar 8, 2005
  from virgin_islands