Zes aanhoudingen in onderzoek naar cocaïnetrafiek

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mopsie, Jul 29, 2006.

 1. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  In het onderzoek naar grootschalige cocaïnetrafiek vanuit Midden-Amerika naar België en Italië, zijn twee weken geleden in Italië ook vier personen uit Maasmechelen en twee Italianen opgepakt. Speurders van de federale gerechtelijke politie van Tongeren hebben deze week vijf huiszoekingen in Maasmechelen en een in Overpelt uitgevoerd, waarna de Tongerse onderzoeksrechter drie mannen uit Maasmechelen en een man uit Overpelt heeft aangehouden. In totaal zijn dus acht verdachten aangehouden.

  De speurders zijn in maart een onderzoek gestart naar de drugbende, die een internationale handel in cocaïne had opgezet. De drugs werden met koeriers of via de post vanuit Midden-Amerika naar België gesmokkeld en dan verder verdeeld naar onder meer Italië. Twee weken geleden kwam de Italiaanse politie tussenbeide tijdens een deal tussen vier Belgen en twee Italianen.

  Bij de huiszoekingen in Maasmechelen en Overpelt zijn geen drugs aangetroffen, maar wel andere voorwerpen die aan de cocaïnesmokkel gelinkt kunnen worden. Tijdens de actie in Limburg zijn ook twee personen aangehouden die internationaal geseind stonden voor andere feiten. Ze hielden zich schuil op een van de adressen. (belga/hln)
  27/07/06 14u38

  foto http://www.hln.be/hlns/FOTO/artikels/large_182363.jpg
  bron http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_235371.html