Zes Jaar Cel Geëist Voor Bezit Xtc-grondstof

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by Alfa, Aug 17, 2006.

 1. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,295
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  ZES JAAR CEL GEËIST VOOR BEZIT XTC-GRONDSTOF

  ZUTPHEN - De officier van justitie heeft dinsdag voor de rechtbank in Zutphen zes jaar celstraf geëist tegen Xiaodong L. uit Groningen. De 27-jarige man wordt verdacht van het voorhanden hebben gehad van 4000 liter bmk, een chemische stof waarmee xtc kan worden gemaakt. De handelswaarde ligt rond de 165 miljoen euro.

  De naam van X.L. valt ook in de zaak van de moord op een Chinese tweeling in Hattem in februari 2005. Officier van justitie J. Buttinger zei dinsdag zich het recht voor te houden L. alsnog te dagvaarden als het onderzoek naar deze dubbele moord is afgerond. Samen met twee kennissen ging X.L. in mei 2004 op vakantie in China en Maleisië, waar hem verteld werd over een handeltje in bepaalde stoffen. Hij werd gevraagd het spul in Nederland naar enkele personen te brengen. Eenmaal terug volgde een tijd later een telefoontje uit Italië met het verzoek dertig tot veertig dozen te stallen. De Groninger voldeed aan de vraag, aldus het Openbaar Ministerie (OM).

  Het OM ziet X.L. als belangrijk figuur en eist daarom de maximale straf, ook gezien de grote hoeveelheid bmk: "Hij opereerde in een drie-eenheid.
  Hij was er de hele keten bij. Van het begin in China en Maleisië tot aan Italië en Nederland." De Groninger gaf toe dat hij wist dat bmk gebruikt kon worden om xtc-tabletten te maken. "Maar ik heb er nooit geld voor ontvangen", zei hij.Advocaat T. van der Goot ziet zijn cliënt zeker niet als de leidende man. "Hij is geen grote jongen. Hij heeft zelf verteld over de 4000 liter. L. heeft de stof voorhanden gehad, ja. In de handel gebracht, nee." Van der Goot pleitte voor een veel lagere celstraf, twaalf tot 18 maanden.

  Uitspraak op 22 augustus.
  Source: De Telegraaf (NL)
   
 2. Jackyl

  Jackyl Titanium Member

  Reputation Points:
  96
  Messages:
  76
  Joined:
  Mar 8, 2005
  from virgin_islands
  Dat is 41250 euro per liter ! Dat spul kost bijna meer dan de pillen zullen opleveren. Uitgaande van de prijzen van de chemicaliën die nodig zijn om 1 liter bmk te maken wordt hier big money gemaakt. Waarschijnlijker is het dat de handelswaarde een stuk lager ligt.
   
  Last edited: Aug 19, 2006
 3. Alfa

  Alfa Productive Insomniac Staff Member Administrator

  Reputation Points:
  14,298
  Messages:
  38,295
  Joined:
  Jan 14, 2003
  117 y/o from The Netherlands
  Waarschijnlijk klopt er hier net zo veel van de waarde als bij het schatten van de waarde van een hennepkwekerij. Dit lijkt te worden gedaan door justitie om hun prestaties op te peppen en hogere straffen te kunnen eisen.
   
 4. Jackyl

  Jackyl Titanium Member

  Reputation Points:
  96
  Messages:
  76
  Joined:
  Mar 8, 2005
  from virgin_islands
  Met dat eerste kan Jackyl het alleen maar mee eens zijn. Wat de hogere straffen betreft, eisen kunnen ze het dan misschien wel maar een goede advocaat prikt toch zo door die getallen heen. Jackyl gelooft niet dat zulke ongeloofwaardige cijfers ook daadwerkelijk tot een hogere straf leiden. Het is natuurlijk wel de vraag of de personen die zijn gepakt wel ten alle tijden weten wat de waarde is van het materiaal waardoor ze nu in de problemen zitten.
   
  Last edited: Aug 19, 2006
 5. Icecool

  Icecool Silver Member

  Reputation Points:
  107
  Messages:
  249
  Joined:
  Mar 30, 2004
  Ik dacht toch echt dat PMK gebruikt word om XTC van te maken en niet BMK.
  PMK = piperonylmethylketone (MDP2P), BMK = benzylmethylketone (P2P)...
  Bovendien zou deze 4000 liter ongeveer 70% opbrengst geven met een reductieve aminatie wat dus 2800kg aan amphetamine zou geven.
  Dit kost per kg zo'n 3000 euro dus dat zou maar 8,4 miljoen euro opleveren en geen 165 miljoen.
  Ook al maken ze er methamphetamine van dan zou het wat meer opleveren maar ik heb geen idee van de prijzen daarvan ik heb alleen ooit gehoord dat een kg amphetamine 3000 euro kost.
   
 6. Jackyl

  Jackyl Titanium Member

  Reputation Points:
  96
  Messages:
  76
  Joined:
  Mar 8, 2005
  from virgin_islands
  In het artikel wordt gesproken over pillen. Zou XTC hier gelijk zijn aan amfetamine in pilvorm? Of had er toch PMK moeten staan, zoals zojuist beschreven?

  XTC is voor Jackyl een term die meer dan één drug beschrijft. Wat er verkocht wordt als XTC zal verschillende stoffen kunnen bevatten, zowel puur als mengsels. Dat er pillen met amfetamine zijn daar heeft Jackyl geen twijfel over ;-p. Net zo min als dat er ook namaak tabletten zijn waar iemand zich behoorlijk rot van gaat voelen....

  Niet echt duidelijk dus dat krantenbericht.