Zestal gepakt met 510 kilo cocaïne

Discussion in 'Nieuws over drugs' started by mrPartypictures, Dec 6, 2006.

 1. mrPartypictures

  mrPartypictures Gold Member

  Reputation Points:
  87
  Messages:
  225
  Joined:
  Dec 3, 2005
  from The Netherlands
  (Novum) - Zes verdachten zijn dinsdagnacht in Etten-Leur aangehouden voor het invoeren van 510 kilo cocaïne. Het Openbaar Ministerie meldt woensdag dat het gaat om drie Nederlandse mannen, twee Venezolanen en een Colombiaan. De drugs hebben een straatwaarde van ruim 25 miljoen euro.

  De cocaïne werd maandag door de Antwerpse douane in een Venezolaans containerschip ontdekt. Het schip zou ananas vervoeren, maar in de blikken zat cocaïne verstopt. De container was bestemd voor een Nederlands bedrijf. Hij was bewust nog niet in beslag genomen.

  Dinsdagavond is de container door de transporteur opgehaald en naar een bedrijventerrein in het Brabantse Etten-Leur vervoerd. Op het moment dat de container werd gelost, greep de politie in en werden de verdachten aangehouden. Bij het doorzoeken van een bedrijfspand zijn diverse telefoons en computers in beslag genomen.

  De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda. Dan wordt bepaald of hun voorarrest wordt verlengd.


  bron: http://binnenland.nieuws.nl/441185/Zestal_gepakt_met_510_kilo_cocaine
   
 2. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  510 kilo cocaïne ontdekt in Etten-Leur
  Donderdag 7 december 2006 - ETTEN-LEUR – In een loods van een transportbedrijf in Etten-Leur heeft de Nationale Recherche dinsdagavond laat 510 kilo cocaïne onderschept.
  De mega-partij verdovende middelen, met een straatwaarde van tientallen miljoen euro’s, zat verpakt in pallets ananasblikken uit Venezuela.

  De politie arresteerde ter plekke zes verdachten die bezig waren om de drugs uit te pakken. Het zijn drie Nederlanders, onder wie de eigenaar van de Etten-Leurse transportonderneming en een man uit Hoogerheide.

  Ook werden twee Venezolanen en een verdachte uit Colombia aangehouden, het vermoedelijke land van herkomst van de coke.

  De lading drugs werd afgelopen maandag in Antwerpen ontdekt door de Belgische douane. De drugs zaten verstopt in een scheepscontainer uit Venezuela met als eindbestemming een bedrijf in Nederland.

  De container bevatte 44 pallets met blikken ananas. In de meeste pallets zat in het midden een met lood beklede houten doos met daarin de coke verstopt. De Belgische politie haalde het overgrote deel van de drugs uit de container.

  In samenwerking met de Nederlandse politie werd het transport vervolgens verder gevolgd.

  Dinsdagavond kwam een transporteur de container ophalen en werd deze naar de loods op een bedrijventerrein in Etten-Leur vervoerd.

  Daar liet de politie de val dichtklappen en betrapte ze de zes verdachten op heterdaad. In het bedrijfspand nam de recherche gsm's, computers en een deel van de administratie in beslag.

  Het is niet bekend of de politie nog meer arrestaties denkt te verrichten.

  Uit rechtszaken blijkt dat het overgrote deel van alle drugsvangsten tot stand komt door langlopende onderzoeken en tips, bijvoorbeeld van Amerikaanse opsporingsinstanties die vaak diep in internationale bendes weten te infiltreren of door concurrerende criminelen.

  bron http://www.bndestem.nl/ettenleur/article902544.ece
   
 3. mopsie

  mopsie Gold Member

  Reputation Points:
  260
  Messages:
  1,103
  Joined:
  Apr 14, 2005
  from Brazil
  Recordvangst cocaïne Zwitserse politie

  ZÜRICH - De Zwitserse politie heeft bijna 80 kilo cocaïne onderschept. Het is de grootste drugsvangst ooit in Zwitserland.
  De cocaïne werd in augustus ontdekt in een container afkomstig uit Zuid-Amerika door een vrouw die daarop de politie inschakelde, is donderdag bekendgemaakt. De eindbestemming van de drugs was waarschijnlijk Antwerpen. De kwalitatief hoogstaande cocaïne was volgens de politie genoeg voor een half miljoen lijntjes.

  bron http://www.telegraaf.nl/buitenland/55040381/Recordvangst_coca_iuml;ne_Zwitserse_politie.html